Volledig scherm
Tottenham-speler Toby Alderweireld troost Dusan Tadic. © VI Images

Bijna 5,4 miljoen nagelbijters zien Ajax ten onder gaan

Ongeveer 5,4 miljoen mensen hebben gisteravond gezien hoe Ajax op bizarre wijze verloor van Tottenham Hotspur. Daarmee is de return in de halve finale van de Champions League de best bekeken wedstrijd van Ajax, de best bekeken wedstrijd van een Nederlandse voetbalclub en het best bekeken Champions League-duel ooit, blijkt uit cijfers van de Stichting Kijkonderzoek. De zenuwslopende wedstrijd werd uitgezonden door Veronica en door Ziggo Sport. 

De uitzending van Veronica staat met 4,8 miljoen kijkers op de eerste plaats van de best bekeken programma's, gevolgd door de nabeschouwing (1,7 miljoen) en het achtuurjournaal van de NOS (1,6 miljoen). De voorbeschouwing van Ajax staat met 995.000 kijkers op de achtste plaats.

Na de veelbesproken nederlaag tegen Tottenham reageerde Dick Advocaat, met analist René van der Gijp naast hem aan tafel, aangeslagen. ,,Ik heb eigenlijk geen zin om erover te praten nu’’, aldus Advocaat. Vorige week trok het eerste duel tussen Ajax en de Spurs bijna 4,2 miljoen kijkers.

Naast sport deed ook DNA Onbekend, waarin Caroline Tensen familiegeheimen ontrafelt op basis van dna-onderzoek, het gisteren goed. Het AvroTros-programma trok 929.000 kijkers. Naar Margriet van der Lindens talkshow M keken 885.000 mensen, Pauw noteert er met 851.000 kijkers iets minder.

Kijk hier naar verbijsterde Ajax-fans:

Volg al het medianieuws op de voet in onze app:

Volledig scherm
Daley Blind, Joel Veltman, Nico Tagliafico en Lisandro Magallan na de nederlaag. © VI Images
  1. Giel en Malou blikken terug op date: De eerste kus was degelijk

    Giel en Malou blikken terug op date: De eerste kus was degelijk

    Giel Beelen (42) en zijn nieuwe liefde Malou (29) hebben vandaag op Radio Veronica voor de eerste keer teruggeblikt op hun first date. Zo doet Malou aan nieuwslezer Jeroen Latijnhouwers onder meer uit de doeken dat ze de eerste kus ‘nogal degelijk’ vond. Iets waar Giel compleet anders over denkt. ,,Voor mijn gevoel heb ik gewoon vet gezoend.” Het koppel is in ieder geval nog lang niet op elkaar uitgekeken. ,,Ik denk dat er nog veel dates volgen.’’