Boer Geert Jan wijst Jacqueline op haar lippenstift: ‘Het ziet er wat dementerend-achtig uit’

videoHet wordt op de boerderij van paardenfokker Geert Jan steeds duidelijker: fijngevoelig is de 61-jarige Noord-Hollander niet. Nu Jacqueline en Karine nog zijn enige logees zijn, komt de ene opmerking na de andere om de hoek kijken. Geert Jan zegt waar op het staat, zo wordt zondag nog maar eens duidelijk in Boer Zoekt Vrouw.

In een vooruitblik is te zien hoe de boer zijn vrouwen mee uit wandelen neemt om de paarden van dichtbij te bekijken. Karine pakt de telelens erbij. Als Geert Jan en Jacqueline het landschap bewonderen, valt het Geert Jan op dat haar lippenstift wat is uitgelopen. ,,Aan de bovenkant. Dat heb je niet goed gedaan. Het ziet er een beetje dementerend-achtig uit...’’, constateert hij, terwijl hij het wegveegt. ,,Ach ja, ik dacht, ik doe wat extra op’’, reageert Jacqueline ietwat ongemakkelijk.

Even later wil Karine haar lens wisselen. Geert Jan weet er wel wat op. ,,Hallo!’’, roept hij richting Jacqueline. ,,Kennen we de lens krijgen?’’ Daar heeft ze geen zin in. Geert Jan: ,,Is goed voor je, een beetje wandelen.’’

Van de boer is bekend dat hij, juist als hij nerveus is, raak uit de hoek kan komen. Voor de camera geeft hij dan ook toe dat Jacqueline en Karine allebei op zijn gevoel inspelen. ,,Ik kan niet makkelijk afscheid van ze nemen. Je zoekt de personen die je raken. Nou, dat lukt goed.’’

In de laatste aflevering van de boerendatingshow was te zien hoe Betty er zelf voor koos te vertrekken. Ze leerde zichzelf ‘op allerlei manieren’ kennen en besloot dat Geert Jan, die miljoenen kijkers aan het lachen maakte met zijn konijnen-onesie, niet de ware was.

Boer Geert Jan zit even aan logee Jacqueline.
Volledig scherm
Boer Geert Jan zit even aan logee Jacqueline. © KRO-NCRV
Volledig scherm
© Linelle Deunk