Volledig scherm
Loes Vos en Bart van Iersel, met dochter Amber en hond Bikkel voor Maison Les Galettes, hun nieuwe bed & breakfast in het hart van Frankrijk. © Loes Vos

Boze reacties na Ik Vertrek: 'Amber is een kind, geen personeel!'

Het regent op social media reacties over de aflevering van Ik Vertrek van gisteravond. Daarin werden Lies Vos en Bart van Iersel uit Waalwijk gevolgd, die nu acht maanden een bed & breakfast bezitten in Frankrijk. Zo'n 1,7 miljoen kijkers keken gisteravond mee hoe ze die stap zetten, maar vooral de rol van hun dochter is online veelbesproken.

Na de uitzending zeggen kijkers op Twitter niet heel veel over de gebrekkige horeca-ervaring of taalkennis van de twee volwassenen. Wel zijn veel mensen die een tweet plaatsen over het programma het eens over één ding: arme Amber.

De 16-jarige Amber is met (stief)vader Bart en moeder Loes meegegaan naar Frankrijk. Tientallen mensen merken boos op dat de ouders het meisje, dat in Nederland speciaal onderwijs volgde, niet op lijken te merken. 'Ze had beter bij grootouders kunnen blijven', merkt een van de kijkers op. 'Ach Amber', stelt een ander.

Lees door onder de tweets.

In de uitzending spreekt moeder Loes enkele keren haar zorgen uit over haar dochter. En dat ze hoopt dat Amber het in Frankrijk naar haar zin zal krijgen. Ook zegt ze later enkele keren dat 'Amber het al echt goed doet'. Toch zien kijkers vooral hoe het meisje haar dagen zonder school en leeftijdsgenootjes doorbrengt.

Zwaar

De uitzending had het gezin van tevoren nog niet gezien. Zo vertelde Loes Vos eerder aan het Brabants Dagblad. Ze schreef voor de uitzending al naar Ik Vertrek over hoe het nu met het gezin gaat. Zo zegt ze veel hartverwarmende reacties te hebben gekregen na hun verhuizing, maar dat het ook emotioneel en zwaar was. Bovendien was de verhuizing hard werken: ,,Naast dat het leuk en gezellig was, was het ook vier maanden keihard werken. Wij hadden eerlijk gezegd niet gedacht dat we met vijf kamers zo druk zouden zijn, maar het zou natuurlijk ook zomaar kunnen dat dit aan onze onervarenheid ligt.''

In het stuk zegt ze niet hoe het nu gaat met Amber, maar op Twitter zijn er ook mensen die het lot van de dochter van het gezin wel verdedigen: