Lex Kroon.
Volledig scherm
PREMIUM
Lex Kroon. © German Villafane


‘Vergeten’ schrijver Lex Kroon blijft nuchter onder zijn plotselinge succes: ‘Alles is zo betrekkelijk’

De Rotterdamse schrijver Lex Kroon is overdonderd door zijn plotselinge succes. Dankzij AD-columnist Ozcan Akyol - die zijn boek herontdekte - staat de aan lager wal geraakte Kroon nu alsnog in de bestsellerlijst. Toch blijft hij nuchter onder alle aandacht. ‘Mijn leven blijft een verloren leven’.

 1. Dit is het verhaal van Lex Kroon (80), de schrijver waar Eus zo dol op is: ‘Ik heb mijn tijd verkloot’
  PREMIUM

  Dit is het verhaal van Lex Kroon (80), de schrijver waar Eus zo dol op is: ‘Ik heb mijn tijd verkloot’

  Snel na het in 1984 verschijnen van de bikkelharde autobiografische roman ‘Ik lach om niet te huilen’ raakte het boek van de Rotterdamse schrijver Lex Kroon (80) in de vergetelheid. Maar sinds AD-columnnist Özcan Akyol aan deze krant vertelde dat dit zijn favoriete boek aller tijden is, nam de vraag zó toe dat het boek deze week opnieuw verschijnt. ,,Lex is een paradijsvogel uit een andere tijd,’’ zegt Eus.
 2. Vergeten roman Lex Kroon is dankzij Eus na 37 jaar alsnog bestseller

  Vergeten roman Lex Kroon is dankzij Eus na 37 jaar alsnog bestseller

  De vergeten roman van schrijver Lex Kroon (80) is 37 jaar na de oorspronkelijke verschijning alsnog een bestseller geworden dankzij Özcan Akyol. De columnist van deze site noemde Ik lach om niet te huilen zijn favoriete boek allertijden, waarna de vraag zo sterk toenam dat het boek opnieuw werd uitgegeven. Deze week komt het uit het niets op 6 binnen in de Bestseller60, de lijst met de best verkochte boeken van afgelopen week.