Bram Krikke
Volledig scherm
Bram Krikke © ANP Kippa

Bram Krikke reageert met spot op Ruud de Wilds kritiek op RadioRing

Radio-dj Bram Krikke heeft met een spottend filmpje gereageerd op de kritiek die Ruud de Wild gisteren uitte op de genomineerden voor de Gouden RadioRing. De Radio 2-jock stoort zich behoorlijk aan collega's die stemmen werven voor de prijs en clashte daarover gisteravond met Marieke Elsinga in RTL Boulevard. ,,Ik zou echt denken: fuck it, je gaat toch niet bedelen om een prijs?” stelde Ruud onomwonden.

Krikke, die met de SLAM!-show Club Ondersteboven is genomineerd voor de RadioRing, deelt op sociale media een nepfilmpje waarin zogenaamd Ruud de Wild te zien is die een trampoline bouwt. Op de zijkant van het bouwwerk staat ‘De Gouden Radioring’. Vervolgens komt een dolenthousiaste Wilfred Genee in beeld, die samen met Gerard Ekdom en Krikke genomineerd is voor de Zilveren Radioster voor beste mannelijke radio-dj. Hij rent de trap af naar beneden, waar hij Ekdom treft. Vervolgens komt De Wild weer in beeld, die de schuifpui opendoet.

Genee zet het op een lopen naar de trampoline toe, maar wordt dan plots ingehaald door Krikke. Teleurgesteld kijken Genee, Ekdom en De Wild dan naar de springende SLAM!-dj. Dan komt de tekst ‘Wen er maar aan!’ in beeld.

Het filmpje is een duidelijke knipoog na de kritiek van De Wild gisteravond in RTL Boulevard. Hij confronteerde Marieke Elsinga, samen met Mattie Valk genomineerd met de ochtendshow van Qmusic, omdat ze stemmen had geworven voor de competitie. Hij zou dat zelf nooit doen, stelde hij.

,,Als je kunt kiezen om je luisteraars niet ermee lastig te vallen, zou je het dan doen?’’ vroeg hij. Een direct antwoord gaf Marieke niet, maar ze zei zijn ongemak wel te begrijpen. ,,Het kan een beetje vies voelen, maar we mogen er ook trots op zijn dat we genomineerd zijn.’’

Krikke voerde vorig jaar intensief campagne en won uiteindelijk. ,,Het failliet van de RadioRing staat hier’’, zei hij toen.