Volledig scherm
Dj Philippe Zdar © AFP

Cassius-dj overleden na val van gebouw

Philippe Zdar, lid van het Franse houseduo Cassius, is woensdag op 50-jarige leeftijd overleden. De producent is per ongeluk gevallen van een gebouw in Parijs, heeft zijn agent laten weten aan Franse media.

Cassius, dat Zdar vormde met Boom Bass, brak eind jaren tachtig door in het Franse clubcircuit. In Nederland is Cassius vooral bekend van de nummers Cassius 1999, Feeling For You en The Sounds of Violence (Feel Like I Wanna Be Inside of You).
Het duo bracht in totaal zeven albums uit, de laatste (Ibifornia) verscheen in 2016. Naast zijn werk voor Cassius produceerde Zdar voor onder meer Phoenix, Cat Power en Kanye West.

Volledig scherm
Het Franse electroduo Cassius, Philippe Zdar (rechts) en Hubert Boombass. © AFP
  1. Nederlandse Eyelar schreef comeback-single Demi Lovato: ‘Volgend jaar zelf op de Grammy's’
    PREMIUM

    Nederland­se Eyelar schreef comeback-sin­gle Demi Lovato: ‘Volgend jaar zelf op de Grammy's’

    De comeback van de Amerikaanse hitzangeres Demi Lovato heeft een Nederlands tintje. De popster zong afgelopen weekend bij de Grammy’s haar nieuwe nummer Anyone, dat mede werd geschreven door de Veenendaalse Eyelar Mirzazadeh (25). Het lied staat inmiddels op één in de hitlijsten in de Verenigde Staten. ,,We schreven het al voordat ze die overdosis nam, dus we dachten: dat komt nooit meer uit.”