Volledig scherm
Wesley in Obese © RTL

Complimenten voor Obese-duo Wesley en Johanna: ‘Wat een kanjers’

Ruim 750.000 mensen zagen gisteravond hoe Obese-deelnemers Wesley en Johanna hun strijd tegen overgewicht voerde. Hij viel 66 kilo af, zijn vrouw 48. Het koppel, dat kampte met morbide obesitas, werd op sociale media overladen met complimenten tijdens de uitzending op RTL4. ‘Wat een dapper stel. Ik gun ze samen nog vele gezonde jaren.’

De eerste aflevering van het nieuwe seizoen van Obese, nu met Angela Groothuizen als presentator, kon rekenen op 759.000 kijkers. Geen megascore, maar wel het best bekeken programma om half negen ‘s avonds. In het afvalprogramma stond deze week het verhaal van Wesley en Johanna centraal. Het koppel was al tien jaar gelukkig getrouwd, maar ze waren niet meer gelukkig met zichzelf. Uit huis gaan om te winkelen of boodschappen te doen was dan ook een regelrechte hel voor het stel. De twee werden op straat constant aangekeken én nagekeken. En dus was het tijd voor verandering. Een grote verandering, zelfs.

Wesley en Johanna wisten waar ze aan begonnen: de strijd tegen de kilo's zou maar liefst acht maanden lang duren. Het was confronterend toen de twee de weegschaal op moesten en hun gewicht onder ogen kwamen. Wesley woog bij de start 177,7 kilo. Het doel dat hij van zijn trainer Robert da Costa kreeg? Zestig kilo afvallen. Johanna woog net iets minder (158,6 kilo) en kreeg van haar begeleider de opdracht om uiteindelijk 113,6 kilo aan te tikken. 

Het koppel ging met goede moed aan de slag en de eerste weken verliepen veelbelovend. Maar de twee kregen al snel te maken met tegenslagen. Zo moest Johanna gedwongen stoppen met sporten omdat ze last kreeg van ontstekingen. Uiteindelijk maakte het stel een flinke inhaalslag en wisten ze hun naasten en de kijkers thuis te verrassen met hun nieuwe uiterlijk.

Kanjers

Gehuld in een jurkje, met een nieuw kapsel én een gelukzalige glimlach stapte Johanna vanavond op de weegschaal. En met een verbluffend resultaat: ze woog 110,1 kilo. Dat is zelfs minder dan haar trainer haar als doel had gesteld. Ook Wesley wist niet wat hem overkwam toen hij de cijfers op de weegschaal zag: 111 kilo. En net als Johanna ging ook Wesley zijn eerder gestelde goal voorbij: hij viel 6,7 kilo meer af dan gepland.

De kijkers thuis raakten vanavond niet uitgepraat over de enorme vooruitgang die Wesley en Johanna boekten. Op sociale media stromen de complimenten voor het stelletje dan ook binnen. ‘Ik moest een traantje wegpinken, wat een schatten deze mensen en wat een resultaat’, schreef iemand bijvoorbeeld. ‘Krijg er bijna kippenvel van... Knap gedaan, Johanna en Wesley!’, twitterde een ander.

Volledig scherm
Johanna © RTL

Alberdina Chatarina on Twitter

Krijg er bijna kippevel van....Knap gedaan! Johanna en Wesley💞 #Obese

Silvia van Eldik on Twitter

obese na een terugval weer opkrabbelen en weer door. Zo ontzettend knap! En wat een metamorfose! Petje af voor jullie❤️

Nancy Zoutman on Twitter

Dapper duo! #obese

Roy Hoogstoevenbeld on Twitter

Wat een kanjers bij #obese Respect! #rtl4

Pollie Tiek on Twitter

Ik moet even een traantje wegpinken, wat een schatten deze mensen en wat een resultaat #obese

Karin Bosklopper on Twitter

Wat een lief en dapper stel. Ik gun ze samen nog vele gezonde jaren #obese

Handmadewithlovebyjolan on Twitter

Kijk naar #obese #rtl4 wooh wat een kanjers..

kerel berel on Twitter

Ik gun deze mensen de wereld meen ik echt #obese wat een lieve mensen!

Karin Bosklopper on Twitter

Wat een lief en dapper stel. Ik gun ze samen nog vele gezonde jaren #obese

 1. Kim Kardashian onder vuur omdat ze dochter Chicago (1 jaar) met slang laat spelen

  Kim Kardashian onder vuur omdat ze dochter Chicago (1 jaar) met slang laat spelen

  Een nieuw filmpje van realityster Kim Kardashian zorgt voor heel wat beroering op sociale media. Dochtertje Chicago (19 maanden oud) heeft een korenslang om haar nek en houdt kop en staart in haar handjes vast. Het meisje geniet en maakt dat ook duidelijk met wilde handbewegingen. Kim is duidelijk trots op haar dochtertje, en schreef bij het filmpje: ,,Mijn moedige meisje”, maar niet iedereen is zo blij met de beelden.
 2. Liefdesverdriet Thomas verdwijnt als sneeuw voor de zon tijdens intieme date
  Temptation Island

  Liefdesver­driet Thomas verdwijnt als sneeuw voor de zon tijdens intieme date

  Het was de kijkers van Temptation Island al duidelijk dat Yasmin helemaal klaar was met Thomas, maar vandaag moest Thomas daar zelf nog met zijn eigen ogen achter komen. Net nadat hij wakker was, ging het fotolijstje af waarin hij te zien kreeg hoe zijn vriendin met verleider Stuwey zoende. Dat leek in eerste instantie als een mokerslag binnen te komen, maar tijdens zijn date met Daniëlle was hij het voorval alweer vergeten en kon hij zijn handen niet van haar af houden.