Volledig scherm
Danny Ghosen © ANP

Danny Ghosen en Heleen de Geest in De slimste mens

Zanger Paul de Munnik, programmamaker Danny Ghosen en cabaretier Kees van Amstel zijn de meest opvallende namen in de nieuwe reeks van De slimste mens dit seizoen. Ook Eerste Kamerlid Mei Li Vos en ANWB-filelezer Heleen de Geest doen mee aan de kennisquiz. Het programma op NPO 2 start op maandag 15 juli.

Onder leiding van presentator Philip Freriks, bijgestaan door (enig) jurylid Maarten van Rossem, gaan dagelijks drie prominente Nederlanders de strijd aan. Peter Hein van Mulligen, hoofdeconoom bij het Centraal Bureau voor de Statistiek, won vorig jaar De slimste mens. In de eerste uitzending nemen SLAM!-dj Bram Krikke, RamBam-presentatrice Sophie Frankenmolen en presentator Siemon de Jong (Taarten van Abel) het op tegen elkaar.

Het is het veertiende seizoen van De slimste mens waaraan cabaretiers, wetenschappers, acteurs, nieuwsmakers en andere prominenten aan deelnemen. Sinds de eerste aflevering is De slimste mens een kijkcijferhit met dagelijks zo’n anderhalf miljoen kijkers. Ook de app blijft onverminderd succesvol met ruim 1,5 miljoen downloads.