Frans Duijts was in de film te zien als Franse bakker.
Volledig scherm
Frans Duijts was in de film te zien als Franse bakker. © Brunopress

De Club van Sinterklaas behaalt tiende Gouden Film-status

Sinterklaasfilm De Club van Sinterklaas en het vergeten Pietje heeft de status van Gouden Film behaald. Het is de tiende keer dat een film uit de De Club van Sinterklaas-reeks deze mijlpaal bereikt. Om een Gouden Film te ontvangen moeten er honderdduizend bioscoopkaartjes zijn verkocht.

 1. ‘Matthijs van Nieuwkerk voert reparatiegesprekken met oude team’
  AD Media podcast

  ‘Matthijs van Nieuwkerk voert reparatie­ge­sprek­ken met oude team’

  Het vaste mediapanel heeft deze week het heilige vuur te pakken, om met de betekenis van Pinksteren te spreken. Het einde van het tijdperk Koffietijd wordt besproken. Presentator Manuel Venderbos gooit het proefballonnetje op of er hierdoor ruimte is voor een commerciële ontbijtshow op Amerikaanse leest met een vleugje RTL Boulevard en al het nieuws in een notendop. Hij heeft zelfs al gemaild met directeur Peter van der Vorst (en antwoord gekregen!).
 2. Roger Waters verbijsterd om onderzoek Duitse politie: 'Concert is statement tegen fascisme’

  Roger Waters verbijs­terd om onderzoek Duitse politie: 'Concert is statement tegen fascisme’

  Roger Waters ontkent met klem dat hij heeft aangezet tot haat tijdens zijn veelbesproken concert in Berlijn. De Duitse politie is een onderzoek gestart omdat Waters op het podium kwam in een outfit dat leek op het uniform van een SS-officier. Het blijkt allemaal een misverstand, zegt Rogers in een verklaring. ,,De elementen die in twijfel zijn getrokken zijn heel duidelijk een statement tegen fascisme.”