Sex Education
Volledig scherm
Sex Education © Netflix

Derde seizoen Sex Education mogelijk toch in de zomer opgenomen

Netflix hoopt nog deze zomer het derde seizoen van Sex Education te draaien. Productiemaatschappij Eleven mikt op opnames in augustus, zo weet Deadline.

Of dat ook realistisch is, is nog maar de vraag. Vanwege de coronacrisis liggen alle producties in het Verenigd Koninkrijk momenteel stil. Eigenlijk zouden deze maand de voorbereidingen voor Sex Education beginnen.

De makers willen, net als bij de eerste twee seizoenen, in de zomer draaien. Naar verwachting wordt er volgende maand een definitieve klap op gegeven, omdat de productievoorbereidingen zo'n tien weken duren.

Vanwege de intieme scènes wordt het derde seizoen bovendien een uitdaging als de regel om afstand te houden in augustus nog steeds geldt. Mogelijk wordt het script daarop aangepast.

Lovende kritieken

Het tweede seizoen verscheen eind januari. In de serie staat het leven van tienerjongen Otis centraal. Zijn moeder (Gillian Anderson) is sekstherapeute en hij treedt in haar voetsporen als hij, zelf seksueel onervaren, schoolgenoten van seksproblemen afhelpt.

De serie kreeg eerder lovende kritieken, voornamelijk vanwege de verfrissende en vrouwvriendelijke manier waarop het coming of age-verhaal wordt gebracht. Het eerste seizoen, dat vorig jaar uitkwam, was binnen een maand al meer dan 40 miljoen keer bekeken.

In de podcast Bingewatchers is Sex Education ook besproken: