Volledig scherm
PREMIUM
Inhaler, met Bono's zoon Elijah Hewson als tweede van links © Inhaler

Deze band is van de zoon van een wereldberoemde zanger

InhalerDe naam van de band zegt niemand iets, toch zijn alle concerten van Inhaler volgende maand in Nederland al uitverkocht. Dat zal te maken hebben met de vader van de zanger. Bono kent iedereen wél. Frontman Elijah Hewson ziet er uit als zijn vader vroeger, en klinkt ook nog eens zo.

Waar komt Inhaler vandaan?
Uit Ierland, dat ligt vanwege de connectie met de U2-frontman voor de hand. Er zijn meer parallellen. Ook Inhaler begon op een middelbare school in Dublin en ook Inhaler is een kwartet, dat sinds 2012 samen muziek maakt. De leden hadden gemeen dat ze liever doken in de vinylcollecties van hun ouders dan in de schoolboeken. Vier jaar geleden besloten de vier zich Inhaler te noemen. Naast Elijah Hewson bestaat het viertal uit bassist Robert Keating, drummer Ryan McMahon en leadgitarist Josh Jenkinson. Elijah is de zanger, maar speelt ook slaggitaar. Net als zijn vader voorheen, zij het kwalitatief beperkt, deed bij U2. Sinds een val met de fiets in Central Park in New York (2014) kan Bono geen gitaar meer spelen.

 1. ‘Een docente liet me een striptease uitvoeren voor de klas. Ik haatte het, maar deed het wel’
  PREMIUM
  Carine Crutzen

  ‘Een docente liet me een striptease uitvoeren voor de klas. Ik haatte het, maar deed het wel’

  Topactrice Carine Crutzen (58) kun je kennen als Beatrix in de film Majesteit. Ook speelde ze onder andere in De Daltons, Vuurzee en Oud Geld. Ze draagt een tragisch verhaal met zich mee: nadat haar ouders waren overleden en hun as was uitgestrooid over Limburgse beekjes, bleef ze letterlijk en figuurlijk verweesd achter. Ze besloot een autobiografische roman te schrijven. Het werd een pijnlijk eerlijk boek.
 2. Operazanger Henk Poort scoort met metalversie Sound of Silence
  Beste Zangers

  Operazan­ger Henk Poort scoort met metalver­sie Sound of Silence

  Opera- en musicalzanger Henk Poort heeft gisteravond diepe indruk gemaakt op de kijkers van tv-programma Beste Zangers. Nightwish-zangeres Floor Jansen was de hoofdgast van de avond en daarom ging de bariton volledig uit zijn comfortzone door een metalversie te zingen van Simon & Garfunkels The Sound of Silence. Dat werd gewaardeerd in binnen- en buitenland: Poort staat op nummer 1 op iTunes en Nightwish-fans uit alle windstreken schuiven hun enthousiasme niet onder stoelen of banken op YouTube.