Volledig scherm
PREMIUM
© Edo Draaijer

Deze kinderboeken moet je van Jochem Myjer gelezen hebben

Jochem Myjer, cabaretier, geestelijk vader van ‘De Gorgels’ en schrijver van het lied van de Kinderboekenweek 2019, is gek op jeugdboeken. Op ons verzoek gidst hij ons langs zijn inspiratiebronnen in zijn boekenkast.

Bijzondere herinnering
,,De gebroeders Leeuwenhart van Astrid Lindgren heeft een verpletterende indruk op me gemaakt. Het is een somber boek, zielig soms en tragisch. Het gaat over een jongetje dat erg ziek is en doodgaat; best een heftig thema voor een kinderboek. Op een of andere manier was ik als 7-, 8- en 9-jarige heel erg bezig met de dood. Ik was er bang voor, en op slechte momenten durfde ik zelfs de deur niet meer uit. Het lezen van De gebroeders Leeuwenhart heeft me van die angst voor de dood afgeholpen. In het boek komen de hoofdpersonen Karel en Jonatan na hun dood terecht in een hemel met een soort ridderrijk. Ik vond het als kind een troostrijke gedachte dat er na de dood nog iets moois volgt.’’

  1. Beau krijgt geen toestemming voor AZC Inside: ‘Belachelijk’

    Beau krijgt geen toestem­ming voor AZC Inside: ‘Belache­lijk’

    Beau van Erven Dorens (48) keert morgenavond terug met een nieuwe maatschappelijk geëngageerd programma, De Sleutel bij RTL4. Daarin volgt hij vijf daklozen, verdeeld over heel Nederland. ,,Dat gaat nog altijd verder dan televisie maken. Hier kun je met enige hulp al zó veel bereiken. Vergis je niet, het daklozenprobleem in Nederland wordt alleen maar groter”, aldus de presentator die elke avond te zien is met zijn talkshow Beau.