Volledig scherm
Dionne Stax. © ANP Kippa

Deze presentatoren strijden binnenkort om de Televizier-Ring

Op 9 oktober is het weer tijd voor het Gouden Televizier-Ring Gala, waar niet alleen de Gouden Televizier-Ring wordt uitgereikt maar ook binnen andere categorieën winst kan worden behaald. Vandaag werden onder andere de genomineerde presentatoren bekendgemaakt.

Tien mannelijke presentatoren die kans maken op de prijs voor ‘Beste Presentator’ zijn: André van Duin, Arjen Lubach, Art Rooijakkers, Beau van Erven Dorens, Humberto Tan, Jan Versteegh, Johnny de Mol, Rik van de Westelaken, Ruben Nicolai en Viktor Brand. Voor ‘Beste Presentatrice’ zijn Chantal Janzen, Dionne Stax, Ellie Lust, Eva Jinek, Floortje Dessing, Geraldine Kemper, Linda de Mol, Marieke Elsinga, Martine van Os en Nicolette Kluijver genomineerd. 

Ook werd de tussenstand bekendgemaakt van de programma’s die kans maken op de Gouden Televizier-Ring. De meeste stemmen kregen: Beste Zangers, Chateau Meiland, De Luizenmoeder, De slimste mens, Expeditie Robinson, Heel Holland bakt, Helden van het Máxima, het Rotterdam Project, Rail Away en Vroege Vogels.

In de categorie ‘Acteur/Actrice’ hebben vooral actrices de voorkeur. De acteurs die op dit moment de meeste stemmen hebben zijn Barry Atsma voor KLEM, Diederik Ebbinge voor De Luizenmoeder en Victor Reinier voor Flikken Maastricht. De vrouwen die voorlopen op de stemmen zijn Angela Schijf voor Flikken Maastricht, Chantal Janzen voor Kees & Co, Elise Schaap voor Familie Kruys/Soof: Een nieuw begin, Ilse Warringa voor De luizenmoeder, Jennifer Hoffman voor De luizenmoeder, Lies Visschedijk voor Soof: Een nieuw begin en Simone Kleinsma voor Kees & Co.

De andere categorieën waar kijkend Nederland op kan stemmen, naast de Gouden Televizier-Ring en Beste acteur/actrice, zijn: Beste Online-videoserie, Beste Talent, Digital impact en Beste Jeugdprogramma. Stemmen kan nog tot 23 september. Op 9 oktober vindt het prijzengala plaats.