Taylor Swift.
Volledig scherm
Taylor Swift. © Chris Pizzello/Invision/AP

Dit zijn de meest verdienende artiesten van 2019

Taylor Swift is de meest verdienende artiest van het bijna geëindigde jaar. De 29-jarige zangeres wist die titel de afgelopen vijf jaar al één keer eerder te pakken. Swift mocht, volgens zakenblad Forbes, het afgelopen jaar 185 miljoen dollar (een slordige 167 miljoen euro) op haar rekening bijschrijven. 

Swift heeft haar nummer 1-positie te danken aan een nieuwe platendeal, een reeks sponsordeals en het slot van haar recente tournee. Op de tweede plaats staat rapper Kanye West met 150 miljoen dollar en op drie is de Britse singer-songwriter Ed Sheeran te vinden. Hij moest het doen met een slordige 110 miljoen. 

Elton John is bezig aan zijn afscheidstournee en wist daarmee de vijfde plek te bereiken. Op zijn bankrekening kon 81 miljoen dollar worden overgeboekt. De bedragen zijn overigens vóór belasting en zonder aftrek van betalingen aan management, agenten en advocaten.

Er staan geen Nederlanders op de lijst. De vaderlandse dj's zullen met enige jaloezie naar de positie van danceformatie The Chainsmokers kijken. Het Amerikaanse duo is terug te vinden op de 24ste plek met 46 miljoen dollar.