Volledig scherm
Louis Tomlinson. © PA Wire/PA Images

Doodsoorzaak van 18-jarig zusje Louis Tomlinson bekend

Het zusje van One Direction-lid Louis Tomlinson (27), Félicité Tomlinson (18), is overleden aan een overdosis. De tiener had een mix van cocaïne en de pijnstillers alprozolam en oxycodon in haar bloed. Dat werd vandaag bekendgemaakt door Britse media. 

In maart dit jaar werd Félicité levenloos aangetroffen, de avond nadat zij drugs had ingenomen met een vriendin. Er is nog geprobeerd de tiener te redden, maar dat mocht niet baten. De Britse, die eerder werd gediagnosticeerd met ADHD, PTSD, Borderline en een eetstoornis, bleek al langer drugs te gebruiken. Hier was zij mee begonnen nadat haar moeder in 2016 was overleden aan de gevolgen van kanker. 

Vandaag werd bekendgemaakt dat de drugs die zij gebruikte een ‘perfecte mix van cocaïne, alprozolam en oxycodon’ waren. Volgens de lijkschouwer zou Félicité niet uit zijn geweest op zelfmoord. Broer Louis was al langere tijd bezig zijn zusje over te halen te stoppen met drugs. Zo ging hij met haar mee naar doktersafspraken om te zorgen dat ze clean zou worden, maar dit mocht niet baten. Ook bezocht ze een afkickkliniek, maar verliet deze al vroegtijdig. Haar behandelend arts, dr. Oscar D’Agnone, zei daarover: ,,Ze verliet de kliniek voordat wij dachten dat het verstandig was. Soms denken mensen dat ze beter zijn dan daadwerkelijk het geval is.”
Félicité ging verder met haar verslaving en zou zelfs willen beginnen met heroïne. Ze ‘wist dat de drugs dodelijk zouden zijn maar wilde ze niet opgeven’. 

Tijdens de zitting, waar de lijkschouwer zijn bevindingen bekendmaakte, waren verschillende nabestaanden aanwezig. Louis Tomlinson was hier niet bij. Een paar dagen na de dood van zijn zusje bedankte hij zijn volgers voor de steun, maar heeft zich verder nog niet uitgelaten over de tragische gebeurtenis.

  1. Onbegrip over DWDD-betoog over ouderwets en te weinig divers Friends

    Onbegrip over DWDD-be­toog over ouderwets en te weinig divers Friends

    Komende week is het precies 25 jaar geleden dat de legendarische serie Friends begon; reden genoeg voor De Wereld Draait Door om aandacht te besteden aan de reeks. Arda Kaya van Yung DWDD ging langs bij mediawetenschapper Dan Hassler-Forest van de Universiteit Utrecht en die stelde dat Friends in 2019 niet meer kan. Op sociale media heerst veel onbegrip over zijn betoog: ‘Heeft deze vent überhaupt ooit Friends gekeken?’