Amanda en Stavros
Volledig scherm
Amanda en Stavros © Instagram

Echtgenoot realityster Amanda Balk opgepakt wegens illegale hennepteelt

updateDe schatrijke echtgenoot van oud-realityster Amanda Balk (30) blijkt sinds eind september in de cel te zitten wegens betrokkenheid bij de exploitatie van hennepkwekerijen in Wassenaar. Die werden onlangs opgerold, waarna de 44-jarige Stavros T. werd aangehouden. Lopende het onderzoek zit T. drie maanden in voorlopige hechtenis.

Volgens RTL Boulevard, dat de zaak onderzocht, is T. na een tip van buurtbewoners in Wassenaar gearresteerd. Op dat moment was hij aanwezig in één van de huizen waarin een illegale hennepkwekerij bleek te zitten. In totaal vond de politie in de woningen zeker 4000 planten die inmiddels zijn vernietigd. Verder ontdekte de politie in een woning van T. een kluis vol sieraden en contanten. 

Het Openbaar Ministerie (OM) typeert de zaak als zeer ernstig. Justitie verdenkt T., die met Balk afwisselend samenwoont in Amsterdam en Wassenaar, van het telen van grote hoeveelheden hennep, diefstal van elektriciteit en het witwassen van drugsgeld door er juwelen mee te kopen. De drie huizen waren overigens niet van T.. Volgens het OM huurde hij de panden. 

Amanda Balk, die een kind kreeg met haar toenmalige vriend dj Afrojack en bekend werd door haar deelname aan het realityprogramma De Gouden Kooi, zou volgens het tv-programma verbijsterd hebben gereageerd op de aanhouding van haar man met wie ze in mei dit jaar trouwde op het Griekse jetseteiland Mykonos. ,,Ik ben geschokt en verdrietig‘’, luidde haar eerste reactie. 

Badmode-ontwerpster Balk was voor deze site niet voor commentaar bereikbaar. Ook haar management kon niet reageren. De verdachte wordt bijgestaan door de bekende strafpleiter Gerard Spong. Hij heeft hoger beroep aangetekend tegen de voorlopige hechtenis van zijn cliënt. Spong wil verder niets over de zaak zeggen. 

De wietkwekerijen werden in stappen opgerold. Eerst aan de Pieter Postlaan en de Verlengde Kerkeboslaan in Wassenaar. Tjdens het politieonderzoek op deze locaties werden aanwijzingen gevonden voor een derde kwekerij aan de Schouwweg. Bij de eerste politieacties werden 2500 planten in beslag genomen. In huis nummer drie nog eens zo'n 1700.