Meghan Markle.
Volledig scherm
Meghan Markle. © AFP

Emotionele Meghan: Het gaat niet zo goed met mij

Meghan Markle heeft het de afgelopen maanden niet makkelijk gehad. Ze stelt het erg lastig te vinden dat haar leven continu onder een vergrootglas ligt. Dat onthult de echtgenote van de Britse prins Harry in de  documentaire Harry & Meghan: An African Journey, die maandagavond op RTL wordt uitgezonden. ,,Weinig mensen hebben aan me gevraagd hoe het nu eigenlijk met míj gaat", doet Meghan emotioneel uit de doeken.

Het afgelopen jaar is Meghan niet bepaald in de koude kleren gaan zitten. Ze trouwde met prins Harry, werd moeder van zoontje Archie en kreeg de media tientallen keren op haar dak. Al die gebeurtenissen hebben flink wat impact gehad op haar leven, zo onthult de voormalige Suits-actrice terwijl ze tegen haar tranen vecht. ,,Kijk, elke vrouw - en al zeker als je zwanger bent - is echt kwetsbaar. Dus dat was een uitdaging...", legt ze uit. Meghan vervolgt: ,,Vooral als je net een kindje hebt en als vrouw... het is veel. Dus je gooit het maar op de hoop terwijl je probeert om een mama of een pasgetrouwde vrouw te zijn.”

Als journalist Tom Bradby vervolgens vraagt hoe het met Meghan zelf gaat, breekt ze even. ,,Bedankt dat je dit aan me vraagt. Weinig mensen hebben aan me gevraagd hoe het nu eigenlijk met míj gaat. Maar achter de schermen is het wel de realiteit waar ik doorheen ga.” Bradby concludeert na haar antwoord voorzichtig dat het dus niet zo heel goed gaat met Meghan. ,,Dat klopt", geeft ze dan ook toe.

Roddelpers

Niet alleen Meghan vindt het lastig om met alle aandacht van de media om te gaan, ook haar man en prins Harry kan er maar niet aan wennen. Hij stelt niet te kunnen wennen aan de pers die constant om hem heen dwarrelt. Het doet hem naar eigen zeggen denken aan de dood van zijn moeder, prinses Diana. Harry en zijn broer William zouden de media namelijk verantwoordelijk houden voor haar dood. ,,Elke keer als ik een camera zie, elke keer als ik een klik hoor, elke keer dat ik een flits zie, brengt het me meteen terug naar dat moment.”

Begin deze maand werd bekend dat Harry Britse kranten voor de rechter sleept na het hacken van zijn voicemail. De aanklacht werd ingediend bij het hooggerechtshof. De betrokken uitgevers wisten dat de prins woest is, maar nog niet dat hij ze daadwerkelijk voor de rechter zou slepen. De directies van de kranten konden eerder nog geen commentaar geven.

Prins Harry en Meghan Markle waren vorige maand op een tiendaagse reis door Zuid-Afrika. Bekijk de video: