Estelle Cruijff, die vorig jaar op brute wijze werd overvallen, heeft een trauma overgehouden aan het incident.
Volledig scherm
Estelle Cruijff, die vorig jaar op brute wijze werd overvallen, heeft een trauma overgehouden aan het incident. © ANP Kippa

Estelle Cruijff en vader Nicolette van Dam slachtoffer van dezelfde berover

De 23-jarige man die ervan wordt verdacht de vader van Nicolette van Dam met geweld te hebben beroofd in Amsterdam-Zuid, wordt ook verdacht van het beroven van Estelle Cruijff een paar maanden eerder. 

Dat bleek gisteren uit een pro-formazitting in de rechtbank van Amsterdam. Een woordvoerder van het Openbaar Ministerie bevestigt berichtgeving van Shownieuws hierover.

Nicolettes vader René van Dam, eigenaar van een bekende slagerij in Amsterdam, werd op 20 februari op klaarlichte dag in de buurt van het Hilton-hotel overvallen. Volgens Nicolette werd haar vader op zeer gewelddadige wijze beroofd en liep hij daarbij zwaar lichamelijk letsel op. De politie pakte vier verdachten op, onder wie de 23-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats.

Van scooter gesleurd

Tijdens de zitting in de rechtbank maakte de officier van justitie bekend dat deze man ook wordt verdacht van de gewelddadige beroving van Estelle Cruijff. De ex-vrouw van Ruud Gullit werd in november voor haar huis van haar scooter gesleurd, waarna haar Rolex hardhandig van haar werd afgenomen. Estelle vertelde later in een interview over deze traumatische ervaring. Ze zei dat het maanden heeft geduurd voordat ze 's avonds de straat weer op durfde.

Haar advocaat dient namens Estelle een claim in bij de verdachte wegens geleden materiële en immateriële schade.