Eva Jinek praat met RTL, over SBS wil ze het niet hebben

De stoelendans in de talkshowwereld lijkt echt op gang nu Matthijs van Nieuwkerk gisteren in het blad LINDA aangaf redenen te zien om in het voorjaar te stoppen met De Wereld Draait Door. Eva Jinek vertelt in hetzelfde tijdschrift geen interesse te hebben in zijn tijdslot en in gesprek te zijn met RTL. Gisteravond werd ze in haar eigen talkshow gevraagd of ze interesse heeft in SBS 6, maar daar wilde de talkshowhost het liever niet over hebben.

Het was een publiek geheim dat Eva Jinek graag haar talkshow op een vroeger tijdstip wil maken. Daar draait ze in de LINDA desgevraagd dan ook niet omheen. Het tijdslot van De Wereld Draait Door - dat om 19.00 uur ’s avonds wordt uitgezonden - vindt ze echter te vroeg, omdat dan de gast van de dag vaak nog zelf aan het werk is. ,,Maar ik verwacht ergens wel dat het gaat lukken dat mijn talkshow naar half 11 gaat, en dat zou voor mij al heel veel schelen", vertelt ze.

Jinek lijkt daarmee te hinten op een eventuele overstap naar RTL. Bij de publieke omroep worden de latenighttalkshows traditiegetrouw om 23.00 uur ’s avonds uitgezonden. Bij de commerciële omroep is dit een half uur eerder. De presentatrice bevestigt ook in gesprek te zijn met de zender, maar ontkent samen met Jeroen Pauw over te stappen. ,,Wat wel waar is, is dat ik met meerdere partijen praat, ook met RTL. Dat heb ik altijd al gedaan, mijn hele loopbaan. Er zijn maar een paar plekken waar je het werk van talkshowhost kan doen en als een andere partij mij vraagt om koffie te drinken, dan doe ik dat”, vertelt ze in de LINDA.

Quote

Er zijn maar een paar plekken waar je het werk van talkshow­host kan doen en als een andere partij mij vraagt om koffie te drinken, dan doe ik dat

SBS 6

Die andere partij zou Talpa kunnen zijn, waaronder de zenders SBS 6, NET 5 en Veronica vallen. Gisteravond toonde Jinek het verhuisfilmpje dat onder anderen Linda de Mol, Wendy van Dijk en Jeroen van Koningsbrugge maakten om te laten zien dat programma's die eerder bij RTL 4 werden uitgezonden, nu te zien zullen zijn op SBS 6. Daarin toonde ze ook een grappig bedoeld filmpje op het Instagram-account van de zender. Daarin zag je een whatsappgesprek waarin Linda de Mol vroeg wie er klaar voor de verhuizing was. Matthijs van Nieuwkerk en Chantal Janzen zaten ook in dat gesprek, maar verlieten snel de groep.

Aan tafel werd door correspondent Jeroen Akkermans de vraag gesteld of Jinek ook in dat groepje had willen zitten. De presentatrice wilde daar duidelijk niet op reageren en counterde: ,,Oeh! Dit ging er over of dit humor is of toch een steek onder water is.” Vervolgens werd er niet verder op doorgegaan en werd snel geschakeld naar een volgend onderwerp.

Jinek is een publiekstrekker voor de publieke omroep. Gisteravond zaten er ook weer ruim één miljoen kijkers klaar voor haar talkshow. RTL worstelt juist op dit tijdslot. Humberto Tan werd vervangen door Twan Huys, maar ook hij moest het veld ruimen. Na de zomer komt Beau van Erven Dorens op die plek, maar er wordt nog iemand gezocht die om de drie maanden met hem gaat afwisselen.

Deze website schetste op basis van gesprekken met ingewijden een aantal scenario’s

Volledig scherm
Eva Jinek. © KRO-NCRV