Eva Jinek reageerde vrijdagavond in haar eigen talkshow voor het eerst op haar overstap naar RTL.
Volledig scherm
Eva Jinek reageerde vrijdagavond in haar eigen talkshow voor het eerst op haar overstap naar RTL. © ANP Kippa

Eva Jinek: Reacties op overstap naar RTL ‘heel lief’

Eva Jinek heeft vrijdagavond in haar eigen talkshow voor het eerst gereageerd op haar spraakmakende overstap naar RTL. Ze leek er in eerste instantie geen aandacht aan te besteden, maar was uiteindelijk toch erg blij met alle reacties die haar tafelgasten hadden op het nieuws aangaande haar transfer.

Aan tafel gaven onder meer John van den Heuvel, Loretta Schrijver en Floortje Dessing hun mening over haar overstap naar RTL. Op Jineks vraag of Van den Heuvel een voorstander was van een hoger vrouwenquotum in de top van grote bedrijven, speelde hij slim in op haar nakende vertrek bij de publieke omroep. ,,Ik ben er een voorstander van dat jij bij RTL Boulevard aan de slag gaat’’, zei hij met een knipoog. 

RTL-collega Loretta Schrijver speelde daarop in door Jinek te feliciteren met haar overstap. ,,Ik ben blij dat je naar RTL komt en je gaat een fantastische tijd beleven’’, aldus de presentatrice.

Floortje Dessing daarentegen baalde wel van het vertrek van Jinek naar de commerciëlen. ,,Het is natuurlijk heel erg jammer dat Eva weg gaat bij de publieke omroep’’, zei ze. 

Zelf was Jinek ook geraakt door alle reuring. ,,Ik vind het allemaal heel lief. Ik ben blij om dat te horen. Ik vind het ook erg om weg te gaan na 15 jaar, maar ik vind het ook leuk om aan dit nieuwe avontuur te beginnen. Die twee dingen bestaan moeiteloos naast elkaar.’’

Vrijdagmiddag werd bekend dat Jinek voor vier jaar heeft getekend bij RTL. Ze zal daar vanaf januari voor het eerst op televisie te zien zijn en zal afwisselend met Beau van Erven Dorens ,,gaan bouwen aan de late avond’’. Ze zal een aantal maanden per jaar voor haar rekening gaan nemen.

Poll

Wie moet Eva Jinek opvolgen?

  • Dionne Stax (30%)
  • Nadia Moussaid (39%)
  • Margriet van der Linden (12%)
  • Sophie Hilbrand (7%)
  • Marielle Tweebeeke (7%)
  • Antoinette Hertsenberg (5%)
68437 stemmen