Expeditie Robinson NL vs BE: ‘Misschien is deze editie wel harder’

InterviewNu alweer een Expeditie Robinson? Jawel, een editie op Videoland: Nederland versus België. ,,Dit zijn strijders, hoor.’’

Ze zit ineens aan de andere kant. Geraldine Kemper (29) was ooit kandidaat bij Expeditie Robinson. Ze streed in 2013 met onder anderen Kees Boot, Sanne Vogel en Edith Bos, in de proeven. Ze konkelde met mede-eilandbewoners en keek bij de zogeheten Eilandraad verwachtingsvol naar de briefjes als er gestemd moest worden.

,,En nu’’, grijnst ze, ,,nu mag ík ze pakken, die briefjes. Omhoog houden en dan extra lang wachten zodat de camera langs alle gezichten gaat. Je ziet ze denken: wat staat er op, wat staat erop. Het is zó spannend. En dan omdraaien, hè’’, aldus Geraldine Kemper, nu presentatrice van het survivalprogramma.

Het is alweer zes maanden geleden dat het zweet wekenlang van haar gezicht gutste aan de andere kant van de wereld. Dat ze van het ene eiland naar het andere voer. Daar, aan de kust van de Filipijnen in het Gota Resort, werden opnamen gemaakt van niet één, maar twee Expeditie Robinsons: de reguliere reeks voor RTL met 20 BN’ers (die al uitgezonden is en vorige maand eindigde), maar ook een editie voor onbekenden: Nederland versus België-versie. Die uitzendingen beginnen vanavond op Videoland, de streamingsdienst van RTL.