Fans gaan uit hun dak: Disney brengt twee minuten lange trailer Star Wars uit

De fans hebben er even op moeten wachten maar maandag kwam Disney dan eindelijk met de nieuwe trailer van Star Wars: The Rise Of Skywalker. Het twee minuten durende opwarmertje was te zien tijdens een uitzending van American Football. Meteen erna verschenen de beelden ook online.

The Rise of Skywalker is de opvolger van Star Wars: The Force Awakens (2015) en Star Wars: The Last Jedi (2017). De trailer draait om de mysterieuze band tussen de personages van Daisy Ridley en Adam Driver, Rey en Kylo Ren. Net als in eerdere teasers duikt ook Carrie Fisher op als Leia Organa. De in 2016 overleden actrice maakte de opnames van dit nieuwe epos niet meer mee, maar regisseur J.J. Abrams wist haar personage met eerder opgenomen beelden toch terug te laten komen in de nieuwe film. Maandag, de dag waarop de trailer uitkwam, zou Fisher 63 jaar zijn geworden.

De beelden stonden nog niet online of social media barstten uit haar voegen. Binnen luttele tellen was Star Wars trending topic op twitter.

Skywalker-saga

The Rise Of Skywalker is het negende en daarmee laatste deel uit de zogeheten Skywalker-saga. De films die sinds 1977 zijn uitgekomen draaien om het verhaal van Luke Skywalker. Disney heeft volop plannen voor nieuwe films die zich binnen het Star Wars-universum afspelen, de eerste daarvan staat gepland voor 2022.

Tot die tijd kunnen fans terecht op streamingplatform Disney Plus, dat komende maand met een live-action Star Wars-serie komt: The Mandalorian.

Star Wars: The Rise Of Skywalker draait vanaf 18 december in de Nederlandse bioscoop.

Beeld uit Star Wars The Return of the Jedi: Luke Skywalker & Darth Vader
Volledig scherm
Beeld uit Star Wars The Return of the Jedi: Luke Skywalker & Darth Vader © pr