Hélène Hendriks, René van der Gijp en Jan Boskamp praten na over Feyenoord
Volledig scherm
Hélène Hendriks, René van der Gijp en Jan Boskamp praten na over Feyenoord © videostill SBS 9

Feyenoord bezorgt SBS9 topavond

SBS9 heeft een topavond achter de rug dankzij Feyenoord. De play-offwedstrijd tegen Hapoel Beer Sheva voor een plek in de groepsfase van de Europa League werd door 522.000 mensen bekeken, blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek.

De score van donderdag is vele malen hoger dan een normale avond voor SBS9. Doorgaans trekt de zender niet meer dan 100.000 kijkers op primetime. Daar was ook voetbalanalist René van der Gijp zich maar al te goed van bewust, die live in de nabespreking vroeg wat SBS9 na Feyenoord ging uitzenden. ,,Lassie, Flipper?” opperde hij gierend van de lach. Het was overigens de film Boxtrolls, die 39.000 kijkers noteerde. 

Ook Veronica scoorde weer goed met het voetbal. Naar de wedstrijd tussen PSV en Apollon Limassol keken 851.000 mensen. Op primetime was NPO 2 ruimschoots het populairst. De slimste mens was goed voor 1,3 miljoen kijkers. NPO 1 volgde met 774.000 voor de finale van The Great British Bake Off.

De ingreep van RTL 4 om per direct te stoppen met de compilatieafleveringen van Goede Tijden, Slechte Tijden van vorig seizoen en de laatste afleveringen te herhalen, zet nog geen zoden aan de dijk. Er keken 245.000 mensen gisteravond naar de soap. Maandag start het nieuwe seizoen, een week eerder ‘op verzoek van de fans’. 

Bekijk hier hoe Van der Gijp voor de wedstrijd grapte met Jan Boskamp: