Fien Vermeulen.
Volledig scherm
Fien Vermeulen. © Angeliek de Jonge

Fien Vermeulen herstelde van kanker: Dankbaar voor alle dagen die ik heb

Fien Vermeulen (28) staat vandaag stil bij de woelige tijd waarin ze kanker had. De Qmusic-nieuwslezeres en Expeditie Robinson-deelneemster is nu 6,5 jaar schoon. ,,Vandaag neem ik een moment voor verdriet om wat is geweest en dankbaarheid voor alle dagen die ik heb.”

Fien kreeg in 2012 het schokkende nieuws dat zij aan non-hodgkinlymfoomkanker leed. Ze voelde zich al een paar maanden niet goed, moest veel hoesten, zweten, kwam aan in haar gezicht, terwijl haar broek los zat. Ze was moe en duizelig en haar haar viel uit. Zijzelf en haar omgeving hadden niet direct de ernst van de situatie door, schrijft ze in een emotioneel bericht op Instagram. ,,De minuten die in mijn geheugen gegrift staan waarin mijn vader huilend naast mijn ziekenhuisbed zat en zei: het spijt me zo dat ik dacht dat je je aanstelde. De maanden dat ik doorraasde in een race voor een carrière en de signalen van mijn lichaam negeerde.”

Relativeren

Ze schrijft dat kanker voor haar ‘tijd’ betekent. ,,Mijn mama die na deze controle zegt: ik ben zo blij dat je er bent. Mijn zus tijdens de uren dat ze me in bad deed en mijn laatste haren van mijn hoofd veegde. De dagen, die maanden en vervolgens jaren werden waarin ik vertrouwen terugkreeg in een toekomst. Tijd om tijdens dagen als deze even stil te staan bij herinneringen en om te relativeren. Tijd die mij gegeven is door deze lieve dokter Fijnheer. En tijd die wonden heelt, die soms weer even open gaan zodat je erover kunt praten.”

Daarom wil ze vandaag stilstaan bij haar ziekte. ,,Ik heb tijd die anderen niet meer hadden. Morgen weer een nieuwe dag, wat een tijd om te leven.”