Volledig scherm
© REUTERS/PHOTONEWS

‘Geheime’ stiefzus van prinsen William en Harry wil band met broers eindelijk aanhalen

Het was dé grote droom van prinses Diana: een zusje op de wereld zetten voor haar zonen prins William (37) en Harry (34). Hoewel dat meisje er uiteindelijk nooit kwam, hebben William en Harry wel degelijk een ‘zus’: de dochter van Camilla Parker Bowles, hun stiefmoeder. Ter nagedachtenis aan hun moeder zouden de broers besloten hebben het contact met hun stiefzus aan te halen. 

Doet de naam Laura Lopes (41) een belletje rinkelen? Bij de meeste mensen wellicht niet. Laura is de dochter van Camilla Parker Bowles uit haar eerste huwelijk. Ze kreeg daarnaast ook zoon Tom (44): een schrijver en journalist. Toen Camilla (72) in 2005 toetrad tot de koninklijke familie door in het huwelijksbootje te stappen met prins Charles (70), besloot Camilla haar kinderen uit de publiciteit te houden.

Volgens koninklijke bronnen konden de prinsen het tijdens hun jeugd niet bepaald goed vinden met het kroost van Camilla. Daar zou intussen verandering in zijn gekomen, aangezien William en Harry vastberaden zijn om de banden met Laura te verstevigen. Zo was Laura’s dochtertje een van de bruidsmeisjes bij het huwelijk van prins William en Kate Middleton in 2011. En ook sinds Meghan Markle en prins Harry de trotse ouders zijn van baby Archie zou hun band steeds hechter zijn geworden.

,,William en Harry weten dat hun moeder graag een meisje wilde, een zusje voor haar jongens, en aan dat verlangen willen ze nu, jaren na haar dood, voldoen”, zegt Andrew Morton, de biograaf van Diana. De koninklijke bron voegt toe: ,,Ze doen echt hun best en willen dat hun stiefzus een échte tante is voor George, Charlotte, Louis en Archie.”

Lees verder onder de foto

Camilla en haar dochter Laura
Volledig scherm
Camilla en haar dochter Laura © Getty Images

Uit de spotlights

Stiefzus Laura – die overigens drie kinderen heeft: dochter Eliza (12) en tweelingbroers Louis en Gus (11) – koos voor een teruggetrokken bestaan. Maar hoewel ze haar haar stiefbroers William en Harry jaren geleden liever kwijt dan rijk was, zouden ze hun verschillen intussen uit de wereld hebben geholpen.

,,William en Harry wilden wel contact met Laura toen zij hun stiefzus werd, maar dat was moeilijk”, aldus een bron in Britse media. ,,Laura was op dat moment al een twintiger en de hele affaire rond haar moeder en Charles, het jarenlange geflikflooi tussen de twee, irriteerde haar mateloos. En die irritatie straalde ook af op William en Harry. Ze heeft ook jarenlang geweigerd om op officiële gelegenheden aanwezig te zijn, in tegenstelling tot haar broer Tom, die soms wel van de partij was.” 

Moeilijke jaren

,,Laura vond het echt lastig. We keken ’s morgens altijd met verrekijkers uit onze ramen en telden het aantal paparazzi dat nu weer in de tuin zou liggen”, zegt broer Tom. ,,Ik kon dat wel plaatsen, maar Laura had het daar echt moeilijk mee. Maar ze heeft het een plaats gegeven. Zeker sinds de geboorte van Archie. En daar heeft Meghan, nochtans een complete buitenstaander, een grote rol in gespeeld. Laura en Meghan begrijpen elkaar perfect. In die mate zelfs dat ze zich een beetje schuldig voelt dat ze haar band met William en Harry jarenlang zo heeft verwaarloosd.”

Daar wil Laura dan ook iets aan doen. ,,Ze heeft drie geweldige kinderen en ze wil dat ze samen met de kinderen van William en Harry kunnen opgroeien. Wanneer ze kan, spreekt ze ergens met hen af opdat de kinderen heerlijk samen kunnen spelen. Ik denk dat Diana het graag zo gewild had.”

Volledig scherm
© WireImage