Volledig scherm
Tyler Butler-Figueroa in tranen door alle spanning. © Trae Patton/NBC

Gepeste violist Tyler (11) ontroert met spectaculaire dans-act in America's Got Talent

De zwaar gepeste Tyler Butler-Figueroa (11) uit North Carolina heeft gisteren in het veertiende seizoen van de populaire talentenjacht America's Got Talent de kijkers ontroerd met een beladen optreden. De vioolvirtuoos stond niet muisstil op het podium, maar gaf een complete dans-act weg.

Tyler vertolkte het nummer Stronger  van Kelly Clarkson. De knul werd enkele jaren geleden nog zwaar gepest, nadat hij op zijn vierde getroffen was door kanker. Klasgenoten pestten hem omdat hij er anders uitzag. Er werden zelfs roddels verspreid dat zijn kanker besmettelijk zou zijn.

Tyler besloot viool te gaan spelen om iets te hebben waar hij zich aan vast kon houden. Hij oefende dagelijks in zijn slaapkamer en dat heeft goed uitgepakt. ,,Wanneer ik vioolspeel, helpt het mij om alle nare dingen te vergeten’’, vertelde hij in het programma. ,,Ik wilde gewoon niet ‘de jongen met kanker’ zijn. Dus nu ben ik ‘de jongen die vioolspeelt’.’’

Vooral het normaal gesproken zeer strenge jurylid Simon Cowell was enorm onder de indruk van de jongen, die de blits maakte met zijn lichtgevende sneakers. ,,Ik kan je één ding vertellen: de meeste mensen worden gepest omdat ze beter zijn dan zij die hen pesten. Ik vind dat je een ongelooflijk talent hebt, veel persoonlijkheid en ik zou uit jouw naam iets willen zeggen tegen alle bullebakken’’, concludeerde hij.

Vervolgens drukte de Britse talentscout op de zogenoemde Golden Buzzer, wat de jongen in één klap door liet gaan naar de liveshows. Tyler zakte door zijn knieën en begon spontaan te huilen. Ook zijn moeder kon haar tranen niet bedwingen en pakte haar zoon stevig vast op het podium. Al snel kwam ook Simon Cowell het podium op om het tweetal te omhelzen. Tyler kon het allemaal moeilijk geloven. ,,Ik ben heel trots op mezelf en voel me erg blij.’’

De video van zijn optreden op YouTube is ruim 4 miljoen keer bekeken.

  1. Simon Cowell loopt boos weg bij auditie van man die portret schildert met geslacht

    Simon Cowell loopt boos weg bij auditie van man die portret schildert met geslacht

    Britain's Got Talent-jurylid Simon Cowell is woest de zaal uit gelopen tijdens de auditie van de excentrieke Australische kunstenaar Tim Patch (70), die al sinds 2006 schildert met zijn geslachtsdeel. Patch, die optreedt onder de naam Pricasso, wilde op het podium in een paar minuten tijd een kleurig dubbelportret maken van Cowell en zijn collega David Walliams. Maar al bij de eerste ‘kwaststreken’ drukte eerstgenoemde op de rode knop, wat zoveel betekent als ‘per direct opkrassen’.