Gigi Hadid tijdens de Victoria's Secret modeshow in 2018.
Volledig scherm
Gigi Hadid tijdens de Victoria's Secret modeshow in 2018. © AFP

Gigi Hadid: mijn lichaam was niet goed genoeg voor de catwalk

Hoewel het voor veel van haar volgers lijkt alsof Gigi Hadid een droomleven leidt als topmodel, is dat volgens haarzelf lang niet altijd zo geweest.

Volgens Hadid werd ze tijdens de beginjaren van haar modellencarrière vaak afgewezen omdat haar lijf te atletisch zou zijn. Iets waarmee ze lange tijd heeft gekampt, totdat ontwerper Jean-Paul Gaultier haar uiteindelijk een kans gaf. Dit meldt i-D magazine.

,,Ik was zelf juist blij met mijn lichaam en werkte hard om die spieren te krijgen. Ook had ik curves, die ik nu eigenlijk wel mis. Het was gewoon heel zwaar toen mensen tegen me zeiden, als jong meisje, dat ik met mijn lijf niet geschikt was om modeshows te lopen," aldus Gigi.

Het was Fransman Gaultier die haar een kans gaf. ,,Hij liet me in 2015 lopen in zijn laatste 'ready-to-wear' show, dat was geweldig. Hij liet mij een weinig verhulde outfit dragen, waar stylisten of andere ontwerpers me juist vaak iets aantrokken dat mijn rondingen verborg. Zo is hij. En dat heeft hij voor meer modellen gedaan, hij gaat voor een persoon en niet per se voor dat wat de modewereld vraagt.”