Glennis Grace wint America's Got Talent niet

De Nederlandse zangeres Glennis Grace heeft de finale van de talentenjacht America's Got Talent niet gewonnen. Ze zong vanavond (lokale tijd) nog één laatste keer in het programma: een duet met zangeres Bebe Rexha. De kijkers konden toen al niet meer stemmen. 

De Amsterdamse zangeres vertolkte in de finale het nummer Run van Snow Patrol. Ze kreeg een staande ovatie van de jury. Ze nam het in de finale op tegen negen andere acts. Ze kreeg minder stemmen dan haar directe concurrent Brian Joseph King en behoorde niet tot de laatste vijf kanshebbers. 

De zangeres zag zich genoodzaakt om de dag voor de finale een video op te nemen voor haar fans over haar carrière in Nederland. Op verschillende Amerikaanse sites wordt gesproken over het feit dat Grace geen onontdekt talent is, maar al vele jaren bekend is in haar thuisland. De zangeres zei in een videoboodschap dat ze inderdaad al jaren in Nederland als zangeres werkt, maar 'er altijd van heeft gedroomd om over de hele wereld te zingen'. Grace is dankbaar dat het programma haar 'het podium heeft gegeven dat ik nodig had om mezelf te laten zien in de Verenigde Staten'.

De Canadees-Amerikaanse magiër Shin Lim is de winnaar geworden van America's Got Talent. Hij wint 1 miljoen dollar en mag een show in Las Vegas doen. 

Glennis Grace.
Volledig scherm
Glennis Grace. © ANP Kippa