Volledig scherm
De slimste mens-duo: Maarten van Rossem en Philip Freriks. © RV

Guinness wijst record ‘oudste presentatieduo’ Van Rossem en Freriks af

Het Guinness Book of World Records heeft een verzoek afgewezen om Philip Freriks en Maarten van Rossem in het boek op te nemen als oudste presentatieduo ter wereld. Dat laat KRO-NCRV, de omroep die hun programma De Slimste Mens uitzendt, desgevraagd weten.

Van Rossem vertelde vandaag in een interview met de Volkskrant dat de omroep heeft geprobeerd een vermelding in het wereldberoemde naslagwerk te krijgen voor het mogelijk oudste presentatieduo ter wereld. Van Rossem is 75 jaar en Freriks wordt deze maand 75. Dit verzoek werd vorig jaar ingediend.

De redactie van het Guinness Book gaf echter aan ‘dit niet te gaan onderzoeken en het verzoek af te wijzen’, laat een woordvoerster van KRO-NCRV weten. Zij sluit niet uit dat het programma in de toekomst nog een poging gaat wagen, als Van Rossem en Freriks nog een jaartje ouder zijn.

De Slimste Mens begint maandag aan zijn vijftiende seizoen. In de eerste uitzending nemen SLAM!-dj Bram Krikke, Rambam-presentatrice Sophie Frankenmolen en presentator Siemon de Jong (Taarten van Abel) het tegen elkaar op.

  1. Temptation Island-deelneemster Laura werd zwaar mishandeld ‘door boze kijkers’

    Temptation Is­land-deelneem­ster Laura werd zwaar mishandeld ‘door boze kijkers’

    Laura Moenaert (22), die te zien was in het meest recente seizoen van Temptation Island heeft op Instagram enkele gruwelijke foto’s gedeeld. De blondine beweert dat ze vier maanden geleden door enkele boze kijkers werd aangevallen omdat ze, naar hun mening, het RTL 5-programma verpest had. Laura kreeg tijdens de uitzendingen al vaker het verwijt dat ze ‘te saai’ was. ,,Ik heb een lastige periode achter de rug”, klinkt het openhartig.