Volledig scherm
De nieuwe cast/schoolfoto van De Luizenmoeder seizoen 2. © AVROTROS

Hal-ló allemaal, wat fijn dat je weer kijkt!

LuizenmoederGeen tv-programma trok in 2018 meer kijkers. Bijna 5 miljoen had De Luizenmoeder er op het hoogtepunt. De hitserie over basisschool De Klimop begint vanavond aan seizoen twee. Een instap- of opfriscursus.

1) Volkert

Volledig scherm
Volkert © AvroTros

Volkert is de conciërge. Een oud-militair met PTSS. Houdt wel van wat anarchie op De Klimop. Doorgrondt de karakters op school binnen de kortste keren.

2) Juf Ank

Volledig scherm
Juf Ank © AVRO/TROS

Juf Ank is de ster van de serie, neemt nu groep 4 onder haar hoede en doet overdreven veel moeite de naam van nieuwkomer Ahmed goed uit te spreken. Weet u eigenlijk dat de juf voluit Ank van Pijkeren heet?

3) Anton Flier

Volledig scherm
Anton © AvroTros

Anton is directeur van de Klimop. IJdel, nooit te beroerd credits in ontvangst te nemen. Ook wanneer hij ze niet verdient. Uitvinder van de participizza.

4) Nancy

Volledig scherm
Nancy © RV

Nancy is voorzitter van de ouderraad. Heeft geen kinderen meer op school, maar voelt zich oh zo belangrijk. Staat naar eigen zeggen bovenaan  in de hiërarchie op De Klimop, met onder zich onder anderen lief-en-leedmoeders, groenevingermoeders, voorleesmoeders en – helemaal onderaan – de luizenmoeders.

5) Helma

Volledig scherm
Helma © AvroTros

Helma is net als Ank een juf, maar uit heel ander hout gesneden. Een sigaretje roken in de klas? Moet kunnen in de pauze, zolang het raam openstaat. Schept er een haast satanisch genoegen in om directeur Anton in verlegenheid te brengen.

6) Pjotr-Jan

Volledig scherm
Pjotr-Jan © AVROTROS

De hoogste in rang, Pjotr-Jan is immers directeur van de scholenkoepel waar De Klimop onder valt. Heeft een verhouding met Nancy en voert zo nu en dan een slechtnieuwsgesprek met Anton.

7) Ursula

Volledig scherm
Ursula © AVROTROS

Ursula moeder van Isa. Kijkt niet op een schuttingwoord meer of minder. Is vooral heel vaak heel boos.

8) Karel

Volledig scherm
Karel © AVROTROS

Alleenstaande vader van twee dochters, Maledieve en Filippien. Er is een milieuactivist aan hem verloren gegaan. Geeft zijn dochters graag linksdraaiende yoghurt, of was het nou rechtsdraaiend? Nou ja, zolang er maar geen gluten in zitten.

9) Hannah

Volledig scherm
Hannah © Videostill

Hannah is kinderpsycholoog, net gescheiden. Haar dochter Floor was in seizoen 1 nieuw op school, zij dus ook. Samen met Hannah vielen de tv-kijkers van de ene in de andere verbazing. Een traktatieprotocol? Echt?

10) Walter en Kenneth

Volledig scherm
Walter en Kenneth © AVROTROS

Walter en Kenneth zijn de vaders van Rianne. Niet los van elkaar te zien. Een homokoppel en dan ook nog eens met verschillende huidskleuren, iets te veel van het goede voor de conservatieve Klimop. ,,Rianne heeft twee papa’s. Dat vinden wij niet raar, dat vinden wij alleen héél…’’ Juist.

11) Amir en Esma

Volledig scherm
Amir en Esma © AVROTROS

Amir en Esma zijn nieuw in de serie, ouders van nieuwkomer Ahmed. Juf Ank doet op haar manier haar best om hem welkom te heten in groep 4, maar haar aanpak werkt waarschijnlijk averechts.

12) Kim en Mel

Volledig scherm
Kim en Mel © AVROTROS

Mel en Kim zijn hartsvriendinnen en moeders van respectievelijk Shenaya en Youandi. Twee handen op een buik. Proberen samen het schoolplein te regeren en dat leidt nog weleens tot irritaties.

De Luizenmoeder  is vanavond te zien op NPO 3 om 20.25 uur. Bekijk hieronder de trailer van seizoen 2:

  1. Nederlandse Eyelar schreef comeback-single Demi Lovato: ‘Volgend jaar zelf op de Grammy's’
    PREMIUM

    Nederland­se Eyelar schreef comeback-sin­gle Demi Lovato: ‘Volgend jaar zelf op de Grammy's’

    De comeback van de Amerikaanse hitzangeres Demi Lovato heeft een Nederlands tintje. De popster zong afgelopen weekend bij de Grammy’s haar nieuwe nummer Anyone, dat mede werd geschreven door de Veenendaalse Eyelar Mirzazadeh (25). Het lied staat inmiddels op één in de hitlijsten in de Verenigde Staten. ,,We schreven het al voordat ze die overdosis nam, dus we dachten: dat komt nooit meer uit.”