Het Geluid gaat naar recordhoogte: meer dan 60.000 euro voor radiospelletje

videoDe waarde van Het Geluid van Qmusic is vanochtend gestegen naar recordhoogte. Met 63.800 euro op de teller vandaag om half acht in de ochtend heeft het huidige geluid het recordbedrag van twee jaar geleden overtroffen. Het vastklikken van het lipje van een fotolijstje is niet langer de simpele handeling die het meeste geld opbracht.

De huidige editie van Het Geluid is uitzonderlijk. De opgave van nu is het derde geluid van dit jaar, de eerste twee werden razendsnel geraden. Precies een week na het begin van het radiospelletje werd ‘het vastklikken van een brandmelder’ al geraden, daarmee werd ‘slechts’ 8000 euro gewonnen. 25 uur later wist luisteraar Mieke ‘het terugzetten van het stoffilter in de wasdroger’ te herkennen. Zij kreeg 3800 euro bijgeschreven op haar bankrekening.

Omdat het huidige geluid zich nu op recordhoogte bevindt, werd vanochtend bij Mattie Valk en Marieke Elsinga een extra hint gegeven na de speciale ronde waarin honderdduizend euro verdiend kon worden. Luisteraar Patricia gokte in die ronde nog op ‘het openklappen van een laptop’, maar dit was niet juist. In de studio stond als hint op een bijzettafel een voorwerp van veertig centimeter groot: een zogenoemde plasmabol.

Zwabber

Het huidige geluid heeft met het bedrag van 63.800 euro ‘het uitschuiven van een zwabber’ (waard: 62.400 euro) uit de top drie van duurste geluiden ooit gestoten. Deze geluiden vormen nu de top drie:
1. Het huidige geluid - ? (2019)
2. Vastklikken van het lipje van een fotolijstje - 63.700 euro (2017)
3. Telefoon in een beschermhoesje klikken - 63.500 euro (2011)

Volledig scherm
© Qmusic

Kijk hier naar de bekendmaking van het derde geluid van 2019:

  1. BBC bedolven onder de haatreacties na tv-show met mannelijk danspaar

    BBC bedolven onder de haatreac­ties na tv-show met mannelijk danspaar

    De BBC heeft bijna 200 brieven gekregen van kijkers die zich groen en geel ergerden aan het optreden van twee dansende mannen in het populaire tv-programma Strictly Come Dancing, een variant van Dancing With The Stars. Volgens de Britse omroep, die eens per twee weken het aantal schriftelijke reacties op programma's en de aard daarvan naar buiten brengt, stond in het merendeel van de ‘homofobe’ klaagepistels dat de intieme dans van Johannes Radebe en Graziano Di Prima ‘aanstootgevend’ was.