Volledig scherm
© YouTube Mastanamma

Hoogbejaarde Indiase YouTuber Mastanamma (107) overleden

Een van de oudste YouTubers ter wereld is overleden. De Indiase Mastanamma, hoofdrolspeelster in populaire kookvideo's, stierf op 107-jarige leeftijd. Ze begon twee jaar geleden op 105-jarige leeftijd met haar vlog op aandringen van haar achterkleinzoon.

Het account van Mastanamma had meer dan 1 miljoen volgers. Die zagen onder meer hoe ze een curry maakte in een uitgeholde watermeloen boven een open vuur. Ook maakte ze slakken en emoe-eieren klaar. Ze had nauwelijks keukengerei, maar gebruikte haar handen en hurkte naast het vuur. Het eten werd geserveerd op een bananenblad. ,,Ze wist dat ze beroemd was. Ze vond het geweldig", zei een van de mensen achter het account.

Mastanamma kwam uit een klein dorpje in het zuiden van India. Volgens Indiase media trouwde ze toen ze 11 jaar oud was. Elf jaar later was ze een weduwe met vijf kinderen. Ze verdiende de kost door zware zakken rijst te sjouwen. Een paar maanden geleden overleed haar laatste kind.

  1. Stylist Chiel Harten in elkaar geslagen en beroofd

    Stylist Chiel Harten in elkaar geslagen en beroofd

    De Rotterdamse tv-persoonlijkheid Chiel Harten is gisterochtend in Amsterdam mishandeld en beroofd. Chiel deelt een foto van zijn gehavende gezicht en doet in een uitgebreid bericht op Facebook zijn verhaal. Hij hoopt daarmee massaal aandacht te creëren voor dit soort gebeurtenissen. ‘Mijn maatje probeerde de vier jongens nog aan de kant te duwen, op dat moment renden ze lachend weg en riepen ze: ‘GAYS EASY!’’, zo schrijft Chiel, die nu met een hersenschudding en een gebroken neus kampt.
  2. Vader Anna Nooshin overleden: Ik had gehoopt je nog een keer te zien

    Vader Anna Nooshin overleden: Ik had gehoopt je nog een keer te zien

    Anna Nooshin heeft gisteren in een emotioneel bericht op Instagram laten weten dat haar vader is overleden. De 32-jarige vlogster wist dat er een dag zou komen dat hij haar zou verlaten, maar nu het moment daar echt is heeft ze het er moeilijk mee. ‘Toch had ik stiekem gehoopt je nog een keer te mogen zien of te vasthouden. Ondanks het verleden en de afstand tussen ons besef ik me nu hoeveel ik op je lijk, hoeveel ik je heb gemist en hoeveel ik je nog ga missen.’