Volledig scherm
Gallyon van Vessem © ANP Kippa

Interesse in ontslagen Gallyon van Vessem

Verschillende mediabedrijven hebben al interesse getoond in het binnenhalen van Gallyon van Vessem, die maandag gedwongen afscheid nam van Hart van Nederland. ,,Ik heb al twee telefoontjes gekregen.”

Concreet is de interesse overigens nog niet. ,,Maar de eerste deuren gaan open. En het gaat niet om de NPO in ieder geval”, zo zei de presentatrice gisteravond aan tafel bij Beau op RTL 4.

Van Vessem is naar eigen zeggen niet somber of boos om haar vertrek. Wel vindt ze het vervelend dat niet duidelijk is gecommuniceerd waarom ze weg moest bij Talpa. Daardoor rijst bij sommige mensen bijvoorbeeld de vraag of ze mogelijk iets verkeerds heeft gedaan. ,,Dat is blijkbaar onduidelijk. Dan krijg je dat soort vragen. Ik weet van niets, ik was mijn handen in onschuld”, zei Gallyon.

Leeftijd

Hart van Nederland wordt aangepast en in de nieuwe versie is geen ruimte meer voor haar. John de Mol zei eind vorige maand in De Wereld Draait Door dat leeftijd daarbij ook meespeelde. Gallyon vindt het jammer dat Matthijs van Nieuwkerk dat onderwerp vervolgens liet liggen. ,,Die discussie had daar plaats moeten vinden en niet hier”, aldus de 50-jarige presentatrice.

Over haar collega Selma van Dijk doen nu eveneens verhalen de ronde dat ze het schip mogelijk snel moet verlaten. Gallyon wilde daar niet op reageren. ,,Zij moet haar eigen verhaal vertellen”, vindt ze.