Volledig scherm
Jan de Hoop © ANP Kippa

Jan de Hoop haalt uit naar SBS na ontslag Gallyon: ‘Godvergeten schandaal!’

Het gedwongen vertrek van presentatrice Gallyon van Vessem (50) bij Hart van Nederland heeft kwaad bloed gezet bij RTL-coryfee Jan de Hoop. De RTL Ontbijtnieuws-presentator vindt het belachelijk dat Van Vessem vanwege haar leeftijd aan de kant is geschoven. ‘Ik vind het een godvergeten schandaal!’

Van Vessem neemt op maandag 21 oktober afscheid van Hart van Nederland, werd deze week bekend. Ze is al sinds 1995 aan het programma verbonden. ,,Hart van Nederland gaat een nieuwe fase in. Helaas heb ik daar geen rol in en dat vind ik jammer”, liet de presentatrice weten.

De 64-jarige Jan de Hoop, die drie dagen per week het RTL Ontbijtnieuws presenteert en dat de komende jaren nog blijft doen, reageert vandaag verbijsterd en breekt op Twitter een lans voor de weggestuurde presentatrice.

‘Ik zie nergens verontwaardiging dat de uitstekende Gallyon van Vessem aan de straat gezet wordt bij Hart van Nederland, omdat ze te oud is. Dan doe ik het maar. Ik vind het een godvergeten schandaal!’ briest de RTL-coryfee. Overigens is er wel degelijk meer verontwaardiging over de stap van SBS; onze columnist Angela de Jong noemde het ontslag vandaag ‘onbegrijpelijk’.

Begin

Gallyon van Vessem vormde in 1995 met Milika Peterzon het eerste presentatieduo van Hart van Nederland. In 1997 verliet ze SBS 6 waar ze in 2004 terugkeerde om Hart van Nederland weer te presenteren. Van 2006 tot en met 2012 was ze ook een van de vaste gezichten van Shownieuws

,,SBS 6 oriënteert zich op mogelijkheden om Hart van Nederland te versterken. Daarbij wordt naar alles gekeken: inhoud, vormgeving, decor, digitale omgevingen en ook naar presentatie”, lichtte tv-directeur Marco Louwerens van Talpa Network het ontslag eerder toe. ,,Voor Gallyon is in het toekomstige Hart van Nederland geen presentatierol meer weggelegd.”