Volledig scherm
PREMIUM
Angela de Jong © Shody Careman

Je moet het maar durven, je hoofdrolspeler in de eerste minuten vermoorden

angela kijkt tvJournaliste Angela de Jong schrijft vijf keer per week een column over wat haar opvalt op televisie.

Met de regen die tegen de ramen klettert en de lampen die elke middag vroeger aan gaan, miste er slechts één ding om de herfst compleet te maken: een spannende serie om mezelf lekker in te verliezen. Stanley H. kwam zondag op NPO 3 dus geen moment te vroeg en deed gelukkig al in de eerste minuten zijn mislukte voorganger Grenslanders vergeten.

Bij wijze van kennismaking liet regisseur Tim Oliehoek zijn hoofdpersonage Stanley Hillis direct koelbloedig overhoop schieten, om daarna een sprong terug in de tijd te maken. Een gewaagde opening, maar ook allesbehalve een spoiler. Iedereen die het nieuws met schuin oog of half oor volgt, weet dat het in 2011 slecht afliep met een van de bekendste criminelen van ons land. Een status die hij mede verwierf door zijn geruchtmakende interview aan Sonja Barend in 1985. Iets waar niet alleen zij, maar ook hij achteraf spijt van had, blijkt uit de serie.

  1. BBC bedolven onder de haatreacties na tv-show met mannelijk danspaar

    BBC bedolven onder de haatreac­ties na tv-show met mannelijk danspaar

    De BBC heeft bijna 200 brieven gekregen van kijkers die zich groen en geel ergerden aan het optreden van twee dansende mannen in het populaire tv-programma Strictly Come Dancing, een variant van Dancing With The Stars. Volgens de Britse omroep, die eens per twee weken het aantal schriftelijke reacties op programma's en de aard daarvan naar buiten brengt, stond in het merendeel van de ‘homofobe’ klaagepistels dat de intieme dans van Johannes Radebe en Graziano Di Prima ‘aanstootgevend’ was.