Brad Pitt en Jennifer Aniston bij de SAG Awards.
Volledig scherm
Brad Pitt en Jennifer Aniston bij de SAG Awards. © Getty Images for Turner

Jennifer Aniston lacht om grap van haar ex Brad Pitt over vreemdgaan

VideoJennifer Aniston lachte en klapte gisteravond bij de uitreiking van de SAG Awards toen haar ex Brad Pitt een grap maakte over de vrouw voor wie hij haar verliet, Angelina Jolie. De acteurs vielen allebei in de prijzen. Foto’s waarop de exen elkaar backstage feliciteerden werden massaal gedeeld op sociale media.

Pitt (56) mocht als eerste het podium betreden, om de prijs voor beste mannelijke bijrol op te halen voor zijn werk in film Once Upon A Time... In Hollywood. ,,Eerlijk, het was natuurlijk ook een moeilijke rol. Een man die high wordt, zijn shirt uittrekt en niet meer thuiskomt bij zijn vrouw... Dat ligt heel ver van mij af’’, grapte Pitt, die in 2005 Aniston verliet voor Angelina Jolie, zijn tegenspeelster in de film Mr. & Mrs Smith. De acteur heeft jarenlang gekampt met een alcohol- en cannabisverslaving. De zaal moest hard lachen en applaudisseerde, en ook Aniston kon het niet laten om te klappen.

Niet lang daarna kwam Aniston (50) als winnaar uit de bus in de categorie beste actrice in een dramaserie, voor The Morning Show. Pitt was op dat moment nog backstage waar hij de pers te woord had gestaan over zijn award. Onder meer E! News deelde beelden waarop te zien was hoe Pitt stopte voor een videoscherm om te zien hoe zijn ex-vrouw haar award in ontvangst nam.

Aniston en Pitt waren van 2000 tot 2005 getrouwd. Beide acteurs hertrouwden: Pitt met Angelina Jolie, met wie hij zes kinderen deelt, en Aniston met Justin Theroux. Inmiddels zijn ze beiden weer vrijgezel.

Zie hier Pitts speech. Vanaf 2:00 maakt hij de grap over Angelina Jolie:

Jennifer vliegt Brad backstage in de armen
Volledig scherm
Jennifer vliegt Brad backstage in de armen © Getty Images for SAG-AFTRA
Brad Pitt en Jennifer Aniston tijdens hun huwelijk. In 2005 ging het stel uit elkaar.
Volledig scherm
Brad Pitt en Jennifer Aniston tijdens hun huwelijk. In 2005 ging het stel uit elkaar. © EPA