Volledig scherm
Jermaine Jackson en Maday Velázquez © ANP

Jermaine Jackson (63) gaat trouwen met 39 jaar jongere vriendin

Jermaine (63), de broer van de in 2009 overleden King of Pop Michael Jackson, gaat trouwen met het 24-jarige Cubaans-Amerikaanse model Maday Velázquez. Het wordt het vierde huwelijk voor het voormalige The Jackson Five-lid. Een datum voor de plechtigheid is nog niet geprikt, liet Jermaine na afloop van een optreden op het Spaanse eiland Mallorca weten. 

Jermaine Jackson en de 39 jaar jongere Maday Velázquez, die sinds haar veertiende in de Verenigde Staten woont, hebben volgens Amerikaanse media al geruime tijd een liefdesrelatie. De twee ontmoetten elkaar eind 2016: het jaar dat Jackson na een huwelijk van 12 jaar scheidde van zijn derde vrouw Halima Rashid. 

Jackson en Rashid gingen volgens het management van de zanger uit elkaar wegens 'onoverbrugbare meningverschillen'. Maar algemeen bekend is dat Rashid zich tijdens haar verbintenis met Jackson meermaals schuldig maakte aan huiselijk geweld. Zo werd ze in 2015 gearresteerd nadat ze Jermaine in een been had gebeten. Nadat Jackson aangifte had gedaan van mishandeling, ging een legertje advocaten aan het werk om de scheiding te regelen. 

Jermaine Jackson toonde zijn nieuwe liefde in mei vorig jaar voor de eerste keer aan de buitenwereld tijdens het filmfestival in Cannes. Op de rode loper daar konden de twee tortelduifjes, zo blijkt uit foto's, niet van elkaar afblijven.  Maar van een aanstaand huwelijk was op dat moment nog geen sprake, aldus Jermaine die verklaarde het leeftijdsverschil 'geen enkel probleem' te vinden. Later, nadat in de media berichten verschenen over Sugardaddy (suikeroom) Jermaine, haalde hij zijn schouders op over dergelijke typeringen. ,,Als ik maar gelukkig ben.'' 

Kinderen

Mocht het huwelijk van multimiljonair Jermaine Jackson en Maday Velázquez doorgaan, dan wordt zij stiefmoeder van de zeven kinderen die de ster tijdens zijn drie eerdere huwelijken en relaties kreeg. Ze is dan zeventien jaar jonger dan het oudste kind van Jackson en zeven jaar ouder dan zijn jongste nakomeling.

Gedurende zijn huwelijk (1973-1988) met Hazel Gordy kreeg hij Jay (41), Autumn (40) en Jaimy (31). Daarna zagen tijdens een kniperlichtrelatie met Margaret Maldonado (1986-1993) Jeremy (31) en Jourdynn (29) het levenslicht. Vervolgens begon Jermaine een relatie met Alejandra Genevieve Oaziaza: op dat moment de vriendin van zijn jongere broer Randy (62). Randy en Alejandara kregen samen een dochter en een jongenstweeling. Nadat Jermaine en Alejandra waren getrouwd kregen ze Jaafar (22) en Jermajesty (17).  Het huwelijk duurde van 1995 tot 2003, waarna Jermaine bij koffietent Starbucks in Los Angeles zijn derde vrouw Halima Rashid ontmoette.  Met Rashid kreeg Jackson geen kinderen. die zou hij wel op de wereld willen zetten met  nieuwe vlam Maday Velázquez.    

Volledig scherm
Jermaine Jackson en Maday Velázquez. © ANP