Volledig scherm
Rolstoelpiet Jeroen Korte en begeleider/chauffeur Marc Bijker. © De Klup

Jeroen uit Almelo is de allereerste Rolstoelpiet bij het Sinterklaasfeest van Zapp

Jeroen Korte (27) uit Almelo is ’s lands eerste Rolstoelpiet. Komende weekeinde moet hij aan de slag tijdens het landelijke Zapp Sinterklaasfeest in Utrecht. Hij is voor de rol gevraagd door de ‘minister’ van gehandicaptenzaken Rick Brink.

Het begon met een opmerking van Rick Brink. Enkele weken terug zei hij dat Sinterklaas eigenlijk ook een rolstoelknecht zou moeten hebben. Hij ging vervolgens via Facebook op zoek naar een geschikte kandidaat.  Jeroen Korte uit Almelo zag de oproep van de minister en reageerde meteen. Met succes, want een paar dagen later kreeg hij van hem een telefoontje. Op hij bij de hulptroepen van Sinterklaas wilde dienen. Daar kon Korte geen nee op zeggen.

Klup

De Almelose rolstoeler kan niet lopen. Dat belet de sportieve Korte er niet van om heel actief te zijn als vrijwilliger bij De Klup Twente. Hij deed de opleiding sociaal maatschappelijk werk bij het ROC van Twente en begeleidt bij de De Klup jonge mensen met een beperking. Ook maakt hij deel uit van Young Volunteers, een collectief dat jonge mensen stimuleert om vrijwilligerswerk te doen. 

De aanstaande Rolstoelpiet heeft er zin in, laat hij weten. „Dit heb ik echt altijd al een keer willen doen.” Om het publiek te vermaken heeft hij al wat leuke trucs met zijn rolstoel ingestudeerd die hij in Utrecht kan laten zien.  

Feest

Het feest is op 23 en 24 november. Er zijn optredens van Brugklas de Musical, K3, Kinderen voor Kinderen, Mega Mindy en de Pietenband.

De Klup heeft voor het vervoer een rolstoelbus en hulp geregeld.