Volledig scherm
© epa

Jessie Jazz Vuijk is de mooiste vrouw van Nederland

Jessie Jazz Vuijk (24) is door mannenblad FHM uitgeroepen tot mooiste vrouw van Nederland. Het model en YouTuber kreeg van de lezers en redactie de meeste stemmen.

Volledig scherm
Jessie Jazz in 2015. © bruno

,,Toen ik hoorde dat ik had gewonnen dacht ik alleen maar 'wow'. Ik had 'm echt niet zien aankomen. Ik voel me vooral heel erg vereerd. Het is nogal wat om te worden uitgekozen tot Mooiste Vrouw van Nederland. Als je kijkt naar alle vrouwen die eerder zijn gekozen, dan vind ik het heel bijzonder dat ik in dat rijtje sta’’, reageert de voormalig Miss Nederland.

De Rotterdamse Jessie Jazz laat onder anderen Nochtli Peralta Alvarez, Doutzen Kroes, Kim Feenstra en Jutta Leerdam achter zich. Ook Romee Strijd, Romy Monteiro, Geraldine Kemper, Sanne Vloet en Katja Schuurman staan in de top 10 van de zogeheten FHM500, het nummer waarin de vijfhonderd mooiste Nederlandse dames zijn geselecteerd. Op de lijst staan verder ook dames als Anna Drijver, Birgit Schuurman, Chantal Janzen en Eva Jinek.

Jessie Jazz volgt presentatrice Shelly Sterk op, die vorig jaar tot mooiste vrouw werd uitgeroepen. Eerder gingen onder anderen Doutzen Kroes, Kim Feenstra en Tess Milne met de titel naar huis.

Naast de prijs voor mooiste Nederlandse vrouw werden nog vier awards uitgereikt. De Mooiste Social Media Prinses ging naar YouTuber Sophie Milzink, terwijl schaatsster en Nederlands kampioen sprint Jutta Leerdam de prijs voor Mooiste Sportvrouw van Nederland in ontvangst mocht nemen. Mikky Kiemeney, de vriendin van Ajacied Frenkie de Jong, won voor het tweede jaar op rij de award voor WAG van het Jaar. Dat is de prijs voor Mooiste Spelersvrouw. De TABAC Gent of the Year-award ging naar StukTV-frontman Giel de Winter.

Volledig scherm
Jessie Jazz met haar vriend Kaj Gorgels. © Instagram Kaj Gorgels