Eva Jinek.
Volledig scherm
Eva Jinek. © ANP Kippa

Jinek en Pauw voortaan half uur vroeger op tv

UpdateDe talkshows van Eva Jinek en Jeroen Pauw zullen komend tv-seizoen eerder op de avond worden uitgezonden. Dat vertellen insiders aan deze website. Eerder vandaag klapte ook hoofdredacteur Bert Huisjes van Omroep WNL uit de school op NPO Radio 1. ,,Jinek gaat naar half elf. Dat is al besloten binnen de NPO.” Het overkoepelende orgaan van de publieke omroep wil hier nog niets over zeggen.

In de nieuwe situatie volgen na het NOS Achtuurjournaal twee zogeheten ‘tijdslots’ van elk 50 minuten waarna het 22.30 uur is en Jinek of Pauw wordt uitgezonden. Aansluitend is er nieuws en sport. De actualiteitenrubriek Nieuwsuur op NPO 2 gaat ook een half uur naar voren en is voortaan te zien om 21.30 uur. Dit om concurrentie met de late night-talkshow op NPO 1 te voorkomen. Wanneer de verandering precies wordt ingevoerd, is nog niet bekend. 

Het bericht komt een dag na het interview met talkshowkoningin Eva Jinek in het blad LINDA. Daarin spreekt ze de wens uit om haar programma voortaan wat vroeger op de avond te presenteren. ,,Ik verwacht ergens wel dat het gaat lukken dat mijn talkshow naar half 11 gaat en dat zou voor mij al heel veel schelen.” Ook bekende ze met RTL te praten.

De NPO houdt de kaken op elkaar over het nieuwe tijdstip van Jinek. ,,Onze seizoenspresentatie is op 27 augustus”, reageert een woordvoerder kort. ,,Dan maken wij meer bekend over de programmering van 2019/2020.” Ook KRO-NCRV, de omroep waar Eva Jinek een vast contract heeft, verwijst naar de presentatie. Eerder deze week zei de omroep te hopen dat Eva Jinek ‘nog heel lang en gelukkig bij ons en bij de publieke omroep blijft’.