Johan Vlemmix.
Volledig scherm
Johan Vlemmix. © ANP

Johan Vlemmix krijgt eigen roast

Zanger en oranjefanaat Johan Vlemmix is op 27 september onderwerp van een online roast. De positiviteitsgoeroe wordt in zijn eigen villa door verschillende BN’ers op de hak genomen. In een video op YouTube is Vlemmix te zien tijdens de voorbereidingen op de roast.

Het gaat om een initiatief van Creatiffdutch, een Instagram-account met ruim 70.000 volgers waarop Nederlandse tv-momenten worden geparodieerd. ‘Op 27 september wordt cultheld Johan Vlemmix geroast, want als iemand er de afgelopen decennia om gevraagd heeft om met de grond gelijk gemaakt te worden, is het Johan wel!’, aldus de mensen achter het account in een persbericht.

Namen als Emile Ratelband, Bataclan-overlever Ferry Zandvliet, model Dorien Rose, porno-acteur Rolf Tangel, Temptation Island Vips-kandidaat Damian en YouTuber King Alert zullen Vlemmix flink onder handen nemen. Comedian Chris van der Ende, bekend van De Slimste Mens en Comedy Factory, zal de roast leiden.

De villa van Vlemmix zal worden gebruikt als evenementenlocatie. In een video van Creatiffdutch op YouTube wordt Vlemmix vast voorbereid op de avond. Daarin is hij te zien met zijn collectie sekspoppen en neemt hij vast plaats op een grote troon waar hij de avond zelf ook op zal plaatsnemen. Mensen kunnen kaarten kopen om bij de roast aanwezig te zijn, de opbrengst van de kaartverkoop wordt gedoneerd aan KiKa.

Eerder kwam Vlemmix in het nieuws om zijn afwezigheid tijdens Prinsjesdag. De oranjefanaat was er voor het eerst ‘in zeker 20, 25 jaar’ niet bij. Vlemmix was in het Franse Lourdes om te zoeken naar een oplossing voor zijn slechte knieën.