Harvey Weinstein
Volledig scherm
Harvey Weinstein © AP

Jury in zaak-Weinstein verdeeld over zwaarste aanklachten

De jury in het proces van Harvey Weinstein lijkt het niet eens te worden over de twee zwaarste aanklachten tegen hem. De juryleden hadden tijdens de vierde dag van hun overleg de rechter gevraagd of ze hier verdeeld over mogen blijven, maar dat heeft de rechter afgewezen.

Over de drie andere aanklachten waar Weinstein voor terechtstaat, is de jury het wel eens. Het gaat daarbij onder meer om verkrachting. Als hij daarvoor wordt veroordeeld kan de gevallen filmproducten een celstraf krijgen van maximaal 25 jaar. Veroordeling voor de twee zwaarste aanklachten zou levenslang kunnen betekenen.

De jury ging vrijdag voor de vierde keer in overleg om te oordelen of Weinstein schuldig is of niet. De zeven mannen en vijf vrouwen doen maandag een nieuwe poging om het eens te worden.

  1. Bas Smit laat dochter (8) zijn haar knippen tijdens livestream: ‘Klamme handjes’

    Bas Smit laat dochter (8) zijn haar knippen tijdens livestream: ‘Klamme handjes’

    Bas Smit heeft vandaag misschien wel voor de grootste uitdaging ooit in zijn leven gestaan: hij liet zijn 8-jarige dochter Lola zijn lokken knippen. Dat ging niet zonder slag of stoot, Smit werd in zijn nek én oor geknipt, tot aan bloedens toe. Ruim 24.000 mensen (een record voor Smit) schakelden in voor het tafereel dat live te volgen was op het Instagram-acount van Smit. ,,Ik zit helemaal met klamme handen hier’’, riep zijn vrouw Nicolette van Dam het meermaals uit in de livestream.