Volledig scherm
Kanye West © Hollandse Hoogte / EPA

Kanye West terug op Twitter voor albumaankondiging

Kanye West heeft na meer dan tien maanden weer een teken van leven gegeven op Twitter. Op het sociale medium heeft hij zijn langverwachte plaat Jesus is King aangekondigd. Vrijdag moet het eindelijk gebeuren, maar zijn fans houden een slag om de arm.

De release van Jesus is King werd al talloze malen vooruitgeschoven. Het gospelalbum had in eerste instantie de naam Yandhi en zou eigenlijk in september vorig jaar verschijnen. Ook toen kondigde Kanye de release aan op Twitter. Fans geloven nog niet helemaal dat de rapper nu wel zijn woord houdt, zo blijkt uit de talloze reacties. ‘Eerst zien, dan geloven', zo schrijft iemand.

De laatste tweet van Kanye dateerde alweer van 1 januari. Uiteraard ging het toen over een van zijn favoriete onderwerpen: Donald Trump. ‘Een van de leukste dingen van de Trump-pet is dat niemand mij vertelt wat ik moet doen omdat ik zwart ben’, schreef hij destijds.

Fans hadden de mogelijke releasedatum van 25 oktober voor Jesus is King al langer met potlood omcirkeld in hun agenda. Vorige week maakte de rapper het bekend tijdens een evenement op de George Washington University.

ye on Twitter

JESUS IS KING" OCT 25th

  1. BBC bedolven onder de haatreacties na tv-show met mannelijk danspaar

    BBC bedolven onder de haatreac­ties na tv-show met mannelijk danspaar

    De BBC heeft bijna 200 brieven gekregen van kijkers die zich groen en geel ergerden aan het optreden van twee dansende mannen in het populaire tv-programma Strictly Come Dancing, een variant van Dancing With The Stars. Volgens de Britse omroep, die eens per twee weken het aantal schriftelijke reacties op programma's en de aard daarvan naar buiten brengt, stond in het merendeel van de ‘homofobe’ klaagepistels dat de intieme dans van Johannes Radebe en Graziano Di Prima ‘aanstootgevend’ was.