Kanye wil president worden in 2024 en denkt na over een nieuwe naam

videoKanye West is nog steeds serieus als het gaat om zijn politieke ambities. De rapper wil zich kandidaat stellen voor de Amerikaanse presidentsverkiezingen van 2024. Hij lanceerde gisteren zijn plannen voor de Verenigde Staten. Maar voordat hij mogelijk zijn intrek neemt in het Witte Huis, denkt Kanye erover na zijn naam te veranderen.

,,Als mensen zeggen dat ze het gek vinden om jezelf miljardair te noemen, zeg ik altijd: misschien verander ik mijn naam voor een jaar in Christian Genius Billionaire Kanye West, zodat iedereen daarna begrijpt hoe het is”, zei Kanye op het podium van het Fast Company’s Innovation Festival in New York . De rapper begon vervolgens over zijn presidentsplannen. ,,Als ik in 2024 voor het presidentschap ga...”, begon Kanye, tot groot vermaak van het aanwezige publiek. ,,Waarom lachen jullie allemaal?”

Kanye zegt dat - als hij wordt verkozen - hij ‘enorm veel banen zou creëren’. ,,Ze zeggen allemaal ‘Kanye is gek’, maar een op de drie Afro-Amerikanen zit in de gevangenis en alle beroemdheden ook omdat ze niets kunnen zeggen omdat ze zo bang zijn.”

Goede vriend Trump

Afro-Amerikanen worden volgens Kanye alleen maar gezien als een aparte bevolkingsgroep, iets dat hij zelf ervoer als modeontwerper. ,,Zwarte ontwerpers mogen geen mening hebben. Je mag alleen maar consument zijn.”

Kanye West steekt zijn wens om ooit intrek te nemen in het Witte Huis al jaren niet onder stoelen of banken. Waar hij eerst zijn pijlen richtte op 2020, plaatste hij later zijn politieke ambities in de ijskast omdat hij zijn goede vriend Donald Trump nog een termijn gunde.

Kanye West is nog steeds serieus als het gaat om zijn politieke ambities.
Volledig scherm
Kanye West is nog steeds serieus als het gaat om zijn politieke ambities. © EPA