Volledig scherm
Joaquin Phoenix in zijn rol als Joker. © AP

Kassa! Joker brengt wereldwijd 1 miljard dollar op

Joker heeft opnieuw een record verbroken. De film over de ontstaansgeschiedenis van de beroemdste stripschurk ter wereld heeft wereldwijd 1 miljard dollar in het laatje gebracht, meldt Entertainment Weekly. 

Het is de eerste keer dat een film voor 17 jaar en ouder deze mijlpaal bereikt. De kaskraker verslaat daarmee Deadpool die tot nu toe het meeste geld opleverde. De superheldenfilm, met Ryan Reynolds in de hoofdrol, bracht wereldwijd 783 miljoen dollar op.

Joker behaalde in de eerste dagen na de release in oktober ook al een record. In het openingsweekend bracht de film met Joaquin Phoenix 93,5 miljoen dollar op. Ook in Nederland is de film populair: hij behaalde onlangs de miljoenste bezoeker. Ook passeerde de film onlangs megahit Avengers: Infinity War in het lijstje met best presterende comicfilms in Nederland ooit.

  1. Simon Cowell loopt boos weg bij auditie van man die portret schildert met geslacht

    Simon Cowell loopt boos weg bij auditie van man die portret schildert met geslacht

    Britain's Got Talent-jurylid Simon Cowell is woest de zaal uit gelopen tijdens de auditie van de excentrieke Australische kunstenaar Tim Patch (70), die al sinds 2006 schildert met zijn geslachtsdeel. Patch, die optreedt onder de naam Pricasso, wilde op het podium in een paar minuten tijd een kleurig dubbelportret maken van Cowell en zijn collega David Walliams. Maar al bij de eerste ‘kwaststreken’ drukte eerstgenoemde op de rode knop, wat zoveel betekent als ‘per direct opkrassen’.