Volledig scherm
© RVD/Jeroen van der Mey

Kickboksende Máxima luncht zonder jarige Amalia, maar met uitblinkers

Ze zullen vanavond vast met hun oudste dochter, de jarige prinses Amalia (15), feestelijk dineren, maar de lunch gebruikten koning Willem-Alexander en koningin Máxima vanmiddag op het Haagse paleis Noordeinde met een groep uitblinkers. 

Het koningspaar luncht elk jaar met een groep Nederlanders die zich hebben onderscheiden door een bijzondere prestatie, op gebieden als wetenschap, kunst en cultuur, sport en bedrijfsleven.

Onder de 28 genodigden waren vanmiddag in elk geval voetballer Wesley Sneijder (dit jaar gestopt als international bij Oranje) en kickbokser Rico Verhoeven, die dit jaar in Amsterdam zijn wereldtitel prolongeerde. Op zijn Instagramaccount postte Verhoeven een foto van hem en Sneijder op de bordestrappen en onthult hij ook nog dat koningin Máxima hem toevertrouwde dat ze zelf ook aan kickboksen doet. Het is hoogst ongebruikelijk dat gasten van het koningspaar vertellen wat Willem-Alexander en Máxima met ze hebben gedeeld.

Tot de andere gasten behoorde ook Beau van Erven Dorens (winnaar Gouden Televizier-Ring), actrice Monique van de Ven (winnares Gouden Kalf) en rapper Extince (winnaar Edison Oeuvreprijs).

Gisteren, na haar opening van het nieuwe gebouw van de Goede Doelen Loterij in Amsterdam, vertelde Máxima dat haar oudste dochter haar verjaardag ‘met familie en een paar vriendinnen’ viert. 

  1. Stylist Chiel Harten in elkaar geslagen en beroofd

    Stylist Chiel Harten in elkaar geslagen en beroofd

    De Rotterdamse tv-persoonlijkheid Chiel Harten is gisterochtend in Amsterdam mishandeld en beroofd. Chiel deelt een foto van zijn gehavende gezicht en doet in een uitgebreid bericht op Facebook zijn verhaal. Hij hoopt daarmee massaal aandacht te creëren voor dit soort gebeurtenissen. ‘Mijn maatje probeerde de vier jongens nog aan de kant te duwen, op dat moment renden ze lachend weg en riepen ze: ‘GAYS EASY!’’, zo schrijft Chiel, die nu met een hersenschudding en een gebroken neus kampt.
  2. Vader Anna Nooshin overleden: Ik had gehoopt je nog een keer te zien

    Vader Anna Nooshin overleden: Ik had gehoopt je nog een keer te zien

    Anna Nooshin heeft gisteren in een emotioneel bericht op Instagram laten weten dat haar vader is overleden. De 32-jarige vlogster wist dat er een dag zou komen dat hij haar zou verlaten, maar nu het moment daar echt is heeft ze het er moeilijk mee. ‘Toch had ik stiekem gehoopt je nog een keer te mogen zien of te vasthouden. Ondanks het verleden en de afstand tussen ons besef ik me nu hoeveel ik op je lijk, hoeveel ik je heb gemist en hoeveel ik je nog ga missen.’