Kim Kardashian.
Volledig scherm
Kim Kardashian. © REUTERS

Kim Kardashian komt dit voorjaar met gevangenisdocumentaire

Kim Kardashian komt begin april met een kritische documentaire die ze maakte in Amerikaanse gevangenissen. In de twee uur durende docu legt de realityster juridische misstanden bloot en laat ze zien dat een aantal gevangen onterecht vastzit. De documentaire Kim Kardashian West: The Justice Project gaat op zondag 5 april in première bij de Amerikaanse truecrimezender Oxygen.

In de documentaire zoekt Kim Kardashian de gedetineerden Dawn Jackson, Alexis Martin, Momolu Stewart en David Sheppard op in hun cel, spreekt ze met familieleden en vrienden, lobbyt ze bij de autoriteiten en raadpleegt ze advocaten.

Kim zegt tegen Variety dat er miljoenen mensen slachtoffer zijn van het Amerikaanse rechtssysteem. ,,Ik wilde deze cijfers en statistieken onder ogen zien", zegt Kim, die de documentaire ook mede produceerde. ,,Er zijn veel mensen die een tweede kans verdienen, maar velen hebben hier niet de middelen voor. Ik wil helpen deze cases nationaal op de kaart te zetten om verandering te bewerkstelligen. Deze documentaire is een eerlijke weergave van mijn pogingen het juridisch systeem te doorgronden en met tastbare resultaten te veranderen."

Donald Trump

Twee jaar geleden verleende de Amerikaanse president Donald Trump een gevangene gratie na een gesprek met Kim. De vrijlating van Alice Marie Johnson inspireerde de realityster tot het maken van een documentaire, waar Kim Kardashian West: The Justice Project het resultaat van is.