Koningin Maxima en prinses Beatrix tijdens de uitreiking van de Prins Bernhard Cultuurfonds Prijs in het Muziekgebouw aan 't IJ, vorig jaar.
Volledig scherm
Koningin Maxima en prinses Beatrix tijdens de uitreiking van de Prins Bernhard Cultuurfonds Prijs in het Muziekgebouw aan 't IJ, vorig jaar. © ANP

Koning en koningin plannen Scandinavisch tripje met prinses Beatrix

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima gaan op 15 en 16 april samen met prinses Beatrix naar Denemarken. Ze wonen daar de festiviteiten ter gelegenheid van de 80ste verjaardag van de Deense koningin Margrethe bij.

Onderdeel van de festiviteiten zijn onder meer een galadiner op Paleis Christiansborg op 15 april en een diner op Paleis Fredensborg op 16 april.

Dinsdag staat de jaarlijkse koninklijke fotosessie in Lech op de agenda. Willem-Alexander en Máxima laten zich traditiegetrouw in de sneeuw vastleggen, samen met hun dochters Amalia, Alexia en Ariane. Ook prinses Beatrix, prins Constantijn, prinses Laurentien en hun kinderen Eloise, Claus-Casimir en Leonore zijn erbij.

  1. Dit is waarom we zo gefascineerd zijn door BN’ers
    PREMIUM
    Column

    Dit is waarom we zo gefasci­neerd zijn door BN’ers

    Er zijn weinig subgroepen met wie we zo’n haat-liefdeverhouding hebben als met Bekende Nederlanders, kortweg BN’ers. We zetten ze op een voetstuk, aanbidden ze, zijn jaloers op hun goedbetaalde, glamoureuze leventjes in de spotlights en dichten ze bovenmenselijke eigenschappen toe. Maar oh wee als ze een faux pas begaan. Dan vallen ze hard, heel hard en is de toorn en het leedvermaak navenant. Humberto, Marco, Bridget – ze kunnen er allemaal over meepraten.