THIS IS SO CUTE 7/11/18

Een foto die is geplaatst door null (@kyliesnapchat) op

Kylie Jenner onder vuur wegens oorknopjes bij haar baby Stormi

De 20-jarige realityster en mediapersoonlijkheid Kylie Jenner (20) heeft een golf positieve en negatieve reacties over zich heen gekregen, omdat ze recent de oortjes van haar vijf maanden oude dochtertje Stormi liet piercen. Veel volgers Kylie vinden het meisje nog veel te jong voor deze vorm van lichaamsversiering. Andere vinden het geen enkel probleem. 

Kylie Jenner zette gisteren een kort filmpje op sociale media waarin te zien is hoe ze haar dochtertje knuffelt. Direct viel op dat het meisje piepkleine, glinsterende knopjes in de oortjes heeft. ,,Belachelijk'', is een vaak geuite kreet op Instagram. Weer anderen vinden het 'ophef om niks'. ,,Het is volstrekt normaal om babymeisjes al kort na de geboortje oorbelletjes te geven.''

In de familie van Kylie Jenner is het gebruikelijk om kinderen al heel jong de oortjes te laten prikken. Haar halfzus Kim Kardashian liet het ook doen bij haar dochtertjes North (5), Saint (2) en Chicago (vijf maanden). In Nederland schieten de meeste juweliers oorbelletjes bij kinderen vanaf 5 of 6 jaar. Het (veel) eerder laten doen is niet verboden en dus geen vorm van kindermishandeling. Piercings en en tatoeages zijn in Nederland toegestaan vanaf 12 jaar.

In 2013 kwam ook de Nederlandse realityster Samantha de Jong (Barbie) onder vuur te liggen toen bleek dat ze haar dochtertje Angelina  na vijf maanden knopjes had gegeven. Ook over de grens is regelmatig sprake  van enige commotie over dit onderwerp. Jaren geleden haalde een Britse actiegroep tienduizenden handtekeningen op om aan te sturen op een wettelijk verbod op oorbellen bij jonge kinderen. Het voorstel werd met een ruime meerderheid verworpen. 

Jenner domineert al een paar dagen het internationale nieuws vanwege haar vermogen dat wordt geschat op 900 miljoen dollar (circa 768 miljoen euro).  Kylie is daarmee hard op weg de jongste miljardair ooit te worden. Zakenblad Forbes denkt dat de 20-jarige volgend jaar makkelijk over de grens van een miljard heen gaat. Momenteel staat het record van jongste miljardair op naam van Facebookbaas Mark Zuckerberg. Hij bereikte de mijlpaal op 23-jarige leeftijd. Kylie, die een relatie heeft met de 27-jarige rapper Travis Scott (de vader van Stormi) bouwde haar vermogen vooral op met haar make-uplijn Kylie Cosmetics. 

Volledig scherm
Stormi © Instagram
Volledig scherm
Kylie © Instagram
Volledig scherm
Stormi en haar moeder Kylie Jenner © Instagram
  1. Stylist Chiel Harten in elkaar geslagen en beroofd

    Stylist Chiel Harten in elkaar geslagen en beroofd

    De Rotterdamse tv-persoonlijkheid Chiel Harten is gisterochtend in Amsterdam mishandeld en beroofd. Chiel deelt een foto van zijn gehavende gezicht en doet in een uitgebreid bericht op Facebook zijn verhaal. Hij hoopt daarmee massaal aandacht te creëren voor dit soort gebeurtenissen. ‘Mijn maatje probeerde de vier jongens nog aan de kant te duwen, op dat moment renden ze lachend weg en riepen ze: ‘GAYS EASY!’’, zo schrijft Chiel, die nu met een hersenschudding en een gebroken neus kampt.
  2. Vader Anna Nooshin overleden: Ik had gehoopt je nog een keer te zien

    Vader Anna Nooshin overleden: Ik had gehoopt je nog een keer te zien

    Anna Nooshin heeft gisteren in een emotioneel bericht op Instagram laten weten dat haar vader is overleden. De 32-jarige vlogster wist dat er een dag zou komen dat hij haar zou verlaten, maar nu het moment daar echt is heeft ze het er moeilijk mee. ‘Toch had ik stiekem gehoopt je nog een keer te mogen zien of te vasthouden. Ondanks het verleden en de afstand tussen ons besef ik me nu hoeveel ik op je lijk, hoeveel ik je heb gemist en hoeveel ik je nog ga missen.’