Een tegenslag voor Eva Jinek.
Volledig scherm
Een tegenslag voor Eva Jinek. © ANP Kippa

Laagterecord voor Eva Jinek

Scoorde Eva Jinek vorige week nog mooiere kijkcijfers dan concurrent Op1, gisteravond vestigde ze een laagterecord. Haar talkshow trok slechts 552.000 kijkers naar RTL 4. Niet eerder keken er zo weinig mensen.

Naar Sander Schimmelpenninck en Welmoed Sijtsma van Op1 keken 667.000 mensen. Ook maandag, dinsdag en woensdag deed Op1 het beter dan Jinek.

De talkshowoorlog lijkt dus nog niet beslecht. Want vorige week trok Jinek vier van de vijf avonden juist meer kijkers dan de talkshowduo's op NPO 1. Alleen op donderdagavond, tegenover bovenstaand WNL-duo, zag ze Op1 winnen. Ze kwam uit op een weekgemiddelde van 759.000 kijkers en dat gaf haar voor het eerst een hoger gemiddelde dan Op1. Voor die talkshow zaten vorige week gemiddeld 642.000 kijkers klaar. Dat waren bijna 150.000 minder opblijvers dan de week ervoor.

Gezakt

Jinek zakte op RTL niet eerder door de grens van 600.000 kijkers. Het lijkt erop dat de presentatrice ook niet echt geholpen werd door het programma dat voor haar werd uitgezonden: naar Beste Kijkers keken slechts 466.000 mensen.

Bij Jinek aan tafel zaten Maike Meijer en Margôt Ros om terug te blikken op 15 jaar Toren C, minister Eric Wiebes sprak over de economie en Maxim Hartman, Davina Michelle en Luuk Ikink vierden het 15-jarig jubileum van YouTube. Bij Op1 zat onder anderen burgemeester Ahmed Marcouch om te praten over radicalisering. Ook schoof Danny Ghosen aan om te praten over zijn schokkende uitzending over pedoactivist Nelson.